Rodinné bydlení v moderním venkovském stylu

Natálie Vopařilová
9. Duben 2016

Decentně romantický interiér rodinného domu dýchá venkovským stylem v aktuálním moderním pojetí. Sympatický interiér nabízí dostatek prostoru pro rodinná setkání i pro setkání s přáteli. Bydlení působí nenuceně a nevtíravě, samo o sobě skvěle funguje, evokuje pocit rodinné pohody a jako ryba ve vodě se v něm bude cítit kdokoliv - od malých dětí po starší členy rodiny, muži i ženy. Realizaci má na svědomí slovenské interiérové studio Linea Design.

 

Bydlení před samotným zařizováním podstoupilo několik stavebních úprav. Díky rozměrným místnostem se pak studio nemuselo obávat dojmu ze stísněnosti a zastavěnosti prostoru. Podíl na tomto faktu mají i relativně vysoké stropy, které nechají design dýchat. Dojem velkých prostor je umocněn světlou výmalbou, která přirozeně odráží denní světlo a celý interiér je díky tomu dostatečně prosvětlen. Přístup denního světla je zajištěn díky množství oken, kterými dům disponuje. Bílé zdi navíc nechávají vyniknout obrazy na nich pověšené. Interiér si díky těmto faktorům může bez sebemenších problémů dovolit rozložitější nábytek i dostatečně velké rozestupy mezi jednotlivými funkčními celky.

 

Názornou ukázkou výše uvedených skutečností je obývací pokoj. Srdce celého bydlení nabízí dostatek místa pro podvečerní setkání všech členů rodiny, když se vrátí ze školy a práce, aby si mohli společně povykládat o prožitém dni. K příjemnému posezení poslouží prostorná šedá sedací souprava. Pohodovou atmosféru naváže teplo rodinného krbu a nezkrotné plamínky v něm plápolající, které dokáží upoutat pozornost nejedněch očí na dlouhou dobu.

 

Útulnost, která však nenarušuje vzdušnost designu, zajišťují cihlové obklady v různých částech interiéru. Jimi se rozumí například část v rohu v obývací části nebo oblast kolem dveří. Právě tyto cihlové části zdí společně se dvěma dalšími prvky zastupují venkovský styl. Mimo cihel je tedy takovým prvkem je tepané železo, dále pak dřevo wildwood. Dominantním prvkem je dozajista také dubový stůl. Vyváženost prostoru je docílena odpovídající volbou dřeva na podlaze.