Byt pro Zuzanu

Anna Dlouha
4. Říjen 2018

Ať už člověk obývá garsonku či velkou vilu, vždy by se do místa, které nazývá svým domem, měl odrazit kus jeho osobnosti. Milovníci umění by tedy neměli zapomenout na několik sošek či obrazů, fanouškům industriálního stylu by pak doma neměl chybět nějaký pěkný kovový kousek. Ukázkou citlivé volby interiéru, který téměř kopíruje svou majitelku, je bytový návrh z dílny atelieru111

 

Ještě než se architektonické trio pustilo do vybavování interiéru, muselo se nejprve provést několik větších i menších stavebních zásahů. Tou nejvýraznější změnou, která byt postihla, bylo propojení dvou menších bytových jednotek a jednoho podkrovního ateliéru. Z malého bytečku se záhy stává velký byt. Vytvořit bydlení, které bude otiskem majitele, to není jen tak. Přestože Vám každý řekne své představy a přání, jak by jeho byt měl vypadat, finální rozhodnutí vždy zůstává ležet na architektonických bedrech.

Do pražského vršovického bytu byl vnesen ženský element, jenž se otiskl do dekorace a volby nábytku. Rozsáhlými stavebními úpravami se spodní patro uvolnilo. Do takto uprázdněných prostor se přenesly společenské místnosti - kuchyň, jídelna, obývací pokoj – nabízející možnost posedět a relaxovat.

 

Kuchyň sice nepatří mezi největší, ale rafinovaná barevná volba kuchyňské linky prostor opticky zvětšuje. Černo-růžovo-bílá kombinace navíc diktuje tónové dispozice, jež mohou být v dolním patře užity. Zatímco růžová zůstala výsadou kuchyňské linky, černá s bílou se otiskly i do dalších částí.  

Naproti kuchyňské lince se nachází obývák. Přestože je vybaven minimálně můžeme zde najít čtyři skvosty. Prvním z nich je knihovna tvořená třemi jednotlivými boxy. Přestože Vám v tomto případě může knihovna  připadat zbytečně malá, nabízí inspiraci, jak i přes nedostatek místa, zakomponovat tento kousek do interiéru.

 

Druhým vytříbeným kouskem je lustr. Bílá koule připomínající lampión, zaujme svými ladnými křivkami. V pořadí třetí je tu televize. Sama o sobě není ničím zvláštním, televizi má přece skoro každý, netradiční je její zapracování do interiéru. Televize v něm totiž doslova visí. Křivka ocelového lomenicového schodiště je dalším prvkem, který rozhodně stojí za řeč. Upřednostněním ocelového schodiště před masivním došlo k podtržení charakteru místnosti. 

Horní patro zabírají soukromé prostory. Najdeme zde ložnici, koupelnu, šatnu a pracovnu. Tapeta užitá na jedné zdi ložnice Vás doslova donutí, abyste se na ni dívali. V případě, že zdi věnujete delší pohled. Půlkruhy se Vám před očima doslova roztančí.