Kuchyně na míru do paneláku? Jde to!

Pavla Kubu
20. Únor 2017

Bydlíte v panelovém bytě, a přesto byste si přáli kuchyň jako vystřiženou z francouzského venkova? Nic není nemožné! Vždyť kuchyně je přece jenom "srdcem" celého bytu, a to i ta paneláková. Stojí určitě za to, přetvořit ji tak, aby vyhovovala všem Vašim představám a potřebám. Splňte si svůj sen a inspirujte se krásnou kuchyní ve stylu Provence.


Autor: LEEDA ABRTOVÁ, ANGLICKÁ SEZÓNA


Majitelka bytu paní Lucka si moc přála předělat kuchyň ve svém panelovém bytě ve stylu francouzského venkova. Oslovila proto svoji kamarádku designérku Leedu Abrtovou s prosbou o pomoc. Vzhledem k tomu, že panelákové kuchyně jsou dost specifické a většinou disponují omezeným prostorem, bylo od začátku jasné, že se celá kuchyně bude muset vyrobit kompletně na míru. Nebylo tedy možné využít typizovaných dílů, ale naopak navrhnout něco, co prostoru perfektně sedne, a to jak rozměrem, tak praktičností i stylem.

 

Celá místnost je z velké části vyplněna nábytkem a úzký prostor je tak využit opravdu na maximum. Stěna po levé straně nabízí dostatek úložných prostorů a dosahuje téměř ke stropu. Interiér přesto nepůsobí přeplácaně ani stísněně a je velmi útulný. Místo se zde našlo dokonce i pro pracovní koutek u okna. Stůl v přírodní barvě pouze mírně namořený příjemně ladí s kuchyňskou linkou.

 

Kuchyně je provedena převážně v bílé barvě, pouze dvířka ukrývající pračku a myčku jsou zhotovena ze dřevěných palubek a vytvářejí tak krásný kontrast se zbytkem nábytku. Dřez i baterie v nerezu jsou z Ikey, pracovní deska je vyrobena z lamina a má dřevěný okraj. Ten nahradil nevzhledné zakončení laminové desky a významně tak podpořil venkovský půvab kuchyně. Velmi výrazným prvkem jsou nádherné italské obklady, které zdobí stěnu nad kuchyňskou linkou a dodávají celému prostoru originální a romantickou atmosféru.