12 nádherných velikonočních dekorací, se kterými budete toužit přivítat jaro

Pavla Kubu
5. Září 2018

Také se už tak těšíte na jaro? Ačkoliv to venku na to zatím nevypadá, Velikonoce jsou za dveřmi! A k tomu samozřejmě patří touha mnohých z nás vyzdobit si svůj domov a vykouzlit zde tu správnou jarní atmosféru. Přizvěte si k tomu na pomoc veselé barvy, čerstvé i umělé květiny, věnce, proutí, ošatky a samozřejmě vajíčka v nejrůznějších podobách. Pojďte se inspirovat!

 

1. Narcisy v květináči                                                                                                                                              

Narcisy jsou jarním evergreenem. Patří k prvním jarním květinám a jsou doslova ztělesněním jara. Kupte si zelenkavé květináče a do nich zasaďte čerstvé květiny, které pořídíte za přijatelnou cenu snad v každém květinářství. Můžete ale také využít látkové narcisky. Dnes seženete takové, které jsou od těch pravých k nerozeznání. Jejich nespornou výhodou je, že Vám vydrží déle.

2. Jarní dekorace s kohoutem

 

Sežeňte si nějaké roztomilé keramické zvířátko spojované s jarem. Ideální je slepička nebo kouhoutek. Usaďte ho na seno do ošatky, obklopte vejci a přizdobte stužkou. Do ošatky můžete vložit ještě pučící větvičky. A roztomilá jarní dekorace do Vašeho interiéru je na světě!

3. Jarní proutěný truhlík

 

Nazdobte si přírodní proutěný truhlík jarními květinami a oblečte okna Vašeho domu či bytu do jarního hávu. Kombinace bílých a žlutých umělých květin a přírodních klacíků je nádherná a optimistická a bude zdobit Vaše okna ještě dlouho po Velikonocích. Pokud ovšem umělé květiny nesnesete, zasaďte si do truhlíku živé. Dokonce i tulipány je možné vypěstovat si při troše zahradnického umu doma v květináči.

4. Velikonoční věnec s vejci

 

Věnce patří k nejoblíbenějším velikonočním dekoracím. Dají se vyrábět jak z přírodních, tak umělých materiálů. A co může být více spojeno s Velikonocemi, než právě vajíčka? Vyrobte si nádherný věněc třeba z umělých vajec a přizdobte ho pírky a drobnými kvítky. Vašim vstupním dveřím bude jistě slušet.

5. Veselý jarní svícen

 

Svícny nemusí být pouze adventní či vánoční. Vytvořte si roztomilý jarní svícen, který do Vašeho domova přinese veselou a optimistickou náladu. Do bílé dřevěné krabice naaranžujte keramické květináčky s kytičkami, barevné svíčky ve tvaru vajec, sušené květiny a roztomilou plyšovou ovečku nebo jiné zvířátko, které je obecně spojováno s jarem.

6. Jarní tulipány v krajce

 

Tulipány jsou krásní poslové jara. Dokáže okouzlit nejen ve váze, ale také v květináči. Tulipány si můžete buď vypěstovat v tradičním květináči doma a poté dozdobit kočičkami, sušeným obilím a roztomilým prachovým kuřátkem nebo je možné použít pro dekoraci kvalitní umělé tulipány, které jsou od těch živých k nerozeznání a umístit je např. do krajkové plechové nádoby z Ikea.

7. Velikonoční králíček

 

Pro výrobu této jednoduché dekorace Vám postačí pořídit si nějaké hezké keramické zvířátko, třeba zeleného králíčka s bílými puntíky, a jednoduchou dřevěnou krabičku. Do krabičky můžete vložit seno nebo mech, do něho zvířátko pohodlně usadit a přizdobit například malými zelenými kytičkami, kočičkami nebo vajíčky. Fantazii a kreativitě se meze nekladou!

8. Jarní dekorace v konvičce

 

Skvělým a efektním nápadem je využít pro pěstování jarních květin místo květináče půvabnou plechovou konvičku. Konvičku můžete ovázat zelenou stuhou a ke květinám naaranžovat ozdobené kraslice. Tato dekorace se bude nádherně vyjímat třeba na kuchyňském stole nebo na lavici v předsíni.

9. Slepice v proutí

 

Potřebujete větší dekoraci na venkovní terásky nebo ke vstupním dveřím? Máme pro Vás skvělý tip! Sežeňte si nebo vyrobte svépomocí originální proutěný koš. Naplňte ho senem, vložte do něho keramickou slepičku spolu s umělými narcisky. Pruty nahoře svažte a dozdobte vejci. Slepička v proutěném koši stylově přivítá všechny koledníky, kteří k Vám o Velikonocích zavítají.

10. Jarní květinový věnec

 

Protože k jaru věnce jednoznačně patří, máme tu pro Vás ještě jeden tip na nádherný svěží květinový věnec. Pevný slaměný korpus je nazdoben krásnými umělými květinami, které vypadají jako živé. Květy doplňuje keramický ptáček a žlutobílé stuhy. Pokud nejste velkými fanoušky umělých květů, můžete věnec nazdobit i živými. V tomto případě Vám skvěle poslouží zelená aranžovací hmota, do které živé květy snadno zapíchnete. Zadržuje totiž dobře vodu a živé prvky tak zůstanou déle čerstvé.

11. Žluté květiny v proutěném koši

 

Zase tulipány v hlavní roli. Ale co naplat, k jaru prostě patří a navíc v jasně žluté barvě dokážou rozjasnit každý interiér a vdechnout mu svěžest. V kombinaci s proutěnými koši ozdobenými stuhou potěší všechny milovníky příchodu teplejšího počasí. Zde jsou doplněny světle zelenými obilnými klasy a květy v sytě žlutých tónech.

12. Ošatka s vejci

 

Vejce je tradičním symbolem Velikonoc a návratu jara. Symbolizuje nový život, protože samo zárodek života obsahuje. Naplňte krásnou ručně upletenou ošatku klasickými vejci a menšími křepelčími vajíčky, do kterých usaďte malou keramickou slepičku. Křepelčí vajíčka můžete nahradit malovanými kraslicemi, které sami vytvoříte. Tato jednoduchá a tradiční dekorace ozdobí Váš velikonoční stůl a dokonale ho připraví na příchod koledníků.