Luxusní interiér v klasickém pojetí plný masivního nábytku

Natálie Vopařilová
25. Duben 2016

Komfortně vyhlížející bydlení v rodinném domě naplní představy i nejnáročnějšího obyvatele, který si potrpí na kvalitní interiér v luxusním klasickém provedení.. Robustní provedení každého kusu nábytku dodává interiéru nezaměnitelný charakter. Díky celkovému bohatému pojednání interiéru se v něm budete cítit přímo královsky. Seznamte se s realizací studia JiMaRa.

 

Nábytek z masivu v interiéru vznikl ve spolupráci se zadavatelem. Robustní nábytek je vyroben z dubového dřeva. Přestože není dubové dřevo lehce opracovatelné, poskytuje možnost přizpůsobit tvar nábytku zcela dle přání zákazníka, navíc je velmi odolné a pěkně vypadá. Třešňové barvy bylo docíleno jeho mořením, nábytek je ošetřen tvrdým olejem. K použití masivního nábytku je zapotřebí množství prostoru - při jeho nedostatku by se mohlo stát, že interiér bude působit zastavěně a těžkopádně. Dispozice rodinného domu však umožnila, že masivní nábytek mohl být použit prakticky v každé místnosti, aniž by působil nevhodně. 

 

Každý kus nábytku má svůj jedinečný specifický design. Některé kousky jsou razantní a přísné, jiné se vlní v nespoutaných křivkách, jinde je naopak dřevo dekorativně pojednáno pravidelně se opakující řezbou. Mimo nábytku se designéři projevili také v pojednání stěn. Výrazná kontrastní tapeta s opakujícím se vzorováním v ložnici je velmi efektní a podtrhuje elegantnost celé místnosti. Smysl pro detail se tu zkrátka nedá popřít. 

 

Důležitou vlastností realizace je celková pohodlnost užívání prostor. Prvky k docílení této funkce se zde opravdu nešetřilo. Důkazem může být opravdu prostorná pohovka v vanilkové barvě tvaru U, která poslouží k posezení i příjemnému povalování se. Některé části dřevěného nábytku určeného k sezení disponují vkusným polstrováním v tmavých barvách. Příkladem mohou být židličky a dlouhá lavice v herně nebo čelo manželské postele.

 

Ohled na praktičnost zdůrazňuje hned několik prvků. Za povšimnutí stojí trojúhelníkovitý tvar židlí v herně, které se v případě úspory místa dají spojit do čtvercového tvaru tak akorát pod stůl s šachovnicí.