Elegantní interiér inspirovaný skandinávským stylem

Pavla Kubu
7. Únor 2017

V nedávné době byl ve Slavkově u Brna dokončen projekt Rezidence Austerlitz. Jedná se o komplex bytových i rodinných domů na pěkném osluněném rovinatém pozemku v jihozápadní části města. Právě zde realizovalo studio IDEACOLLECTIVE interiér novostavby rodinného domu, který byl postaven v rámci tohoto projektu. A podle všeho se bude jednat o velmi příjemné bydlení, které svoji inspiraci nalezlo ve skandinávském stylu.


Autor: IDEACOLLECTIVE

Lokace: Slavkov u Brna, rezidence Austerlitz


Hlavní obytný prostor domu se skládá z kuchyně, jídelny a relaxační zóny.  Nese se v elegantní kombinaci bílé a světle hnědé barvy a jako celek působí velmi vzdušně a seversky čistě. Nábytek ve světlých barvách je doplněn kousky z tzv. HPL laminátu, který věrně napodobuje masivní dřevo. Je z něho vyrobená stolová deska, kuchyňský ostrůvek a kuchyňská dvířka. Pracovní deska v kuchyni z umělého kamene zaujme svým minimalistickým designem, který zde navozuje dojem čistoty a  pořádku.

 

Zajímavým a efektním prvkem, který podporuje vzdušnost celého prostorového řešení, je skleněná noha kuchyňského ostrůvku, který díky tomu působí, jako by se vznášel ve vzduchu. Obývací prostor zútulňují a ozvláštňují dekorace typické pro skandinávské interiéry - kravská kůže a buvolí rohy na stěně. Osvětlení je koncipováno dle jednotlivých zón a vhodně dotváří celkový dojem čistoty a harmonie. Minimalisticky pojatý interiér svojí barevností příjemně narušuje pouze abstraktní obraz umístěný nad jídelním stolem.