Masivní nábytek v klasickém stylu

Natálie Vopařilová
28. Srpen 2018

To, že masiv dokáže mluvit sám za sebe není žádná novinka. Ojedinělá přírodní kresba každého druhu, ba každého kusu dřeva dokáže vytvořit nenahraditelnou a jedinečnou atmosféru. Právě tento fakt je důvodem, proč je masiv stále oblíbenější a využívanější.

 

Soukromý interiér v Praze plný dřevěného a elegantního nábytku byl vytvořen na základě požadavků staršího páru. Zadáním bylo vytvořit moderně vypadající interiér disponující klasickým masivním nábytkem. Designéři z interiérového studia MYPA design pojali realizaci opravdu velkoryse a tak se masivem vskutku nešetřilo. Díky této skutečnosti vznikl zcela specifický prostor. Přírodní prokreslení všudypřítomného dřeva propůjčuje interiéru nevšední a neotřelou atmosféru. Bydlení působí luxusně, vzhledem k míře užitého dřeva si však zachovává svůj klasický a útulný charakter.

 

Masivní nábytek bývá robustní a statný, nemusí to být však pravidlem. I kusy razantnějšího typu lze rafinovaným provedením odlehčit a i při hojném použití vytvořit interiér, který bude dýchat. Názornou ukázkou takového řešení v praxi je právě realizace pražského bydlení pro starší pár. Díky tomu, že je celá realizace pojednána ve světlých odstínech, což platí pro výmalbu, podlahy a dřevěný a ostatní nábytek, nepůsobí interiér zastavěně ale naopak provzdušněně. Tomuto výsledku napomáhá také pojednání nábytku sklem, kde tabule z něj tvoří středy většiny skříní a skříněk. Masivní nábytek je opatřen tenkými kovovými úchytkami, tmavé barvy, které se ve své délce mírně kroutí. 

 

Dalším faktorem, který ovlivňuje výsledek práce designérů je denní světlo o které tu není díky dostatečně velkým oknům nouze. Ve večerních hodinách lze okna z důvodu soukromí zahalit pastelově zelenými závěsy s motivy listů. K osvětlení poslouží v kuchyni relativně standartní stropní svítidlo kulatého tvaru, jinde zase svítidlo v klasickém stylu.

 

Pohodlí nadevše. Ve jménu této věty hovoří design moderní židle, která se v pokoji plném dřeva sympaticky vyjímá. Kovová konstrukce vyplněná dozajista pohodlným polstrováním nabídne komfort při práci i odpočinku.