Elegantní apartmán v Praze

Natálie Vopařilová
23. Srpen 2018

Luxusní design pražského bytu se má vskutku čím pochlubit. Bydlení, kde se spolu snoubí moderní a téměř až rustikální styl je doslova pastvou pro oči a navíc poskytuje majiteli i mnoho praktických řešení pro občasné i stálé bydlení. Realizaci zdařilého apartmánu má ve svém portfoliu zařazené projekční, architektonické i interiérové studio působící v Česku a na Slovensku ANDRE SEDMAK STUDIO.

 

Celý interiér je laděn zejména do elegantní palety barev, která hraje především v decentnějších tónech. Setkat se tu můžeme s barvami od bílé, přes šedou až do béžové. Výraznějších barev není potřeba, o živější a zábavnější vzhled interiéru se totiž postaralo rafinované (ne)nápadné vzorování v textiliích, tapetách a obkladech. Svou roli v tomtéž úkonu má i tvar každého kusu nábytku. Názorným příkladem mohou být svítidla v jídelní části bytu nebo osvětlení v ložnici. 

Srdcem bydlení je dozajista prostor, zahrnující obývací pokoj, jídelnu a kuchyňský kout. Volně propojené funkční celky jsou designově jedinečné odloučeně i v jejich vzájemném kontaktu. Vysvětlením je, že i přes sladěný design celého prostoru se setkáváme s mírně odlišným charakterem v každé jeho části. Díky tomu celá realizace nabývá nevšednosti a jakéhosi překvapení, co nás čeká za dalším rohem. Tato vlastnost je v tomto případě zcela žádaná.

 

Obývací pokoj disponuje rohovou pohovkou sněhobílé barvy. Sedací soupravu doplňuje single křesílko v designovém provedení odpovídající pohovce. Při boční stěně zaujme originálně situovaný systém úložných prostor. Absence TV stěny pak není sebemenším problémem, ba naopak.

Jídelní a kuchyňská část je bohatě zásobená denním světlem, které má možnost dostat se do prostoru díky velkému oknu. To je zahaleno v decentních záclonách dlouhých až na zem.

 

Soukromí zajistí těžké závěsy, které jsou taktéž dlouhé až k podlaze.  Jídelna nabízí dostatek místa až pro šest lidí. Pohodlné sezení zajistí židle čtvercového tvaru, kde opěradlo s područkami tvoří jeden kus, končící ve stejné úrovni. Nad tmavým robustním jídelním stolem je pak pětice svítidel korespondujícího stylu, avšak tvarově upraveného designu. Kuchyňský kout už pak téměř hraničí s minimalismem.

Ložnice v béžovém provedení s prostornou postelí potěší opět dostatkem denního světla. Stejně jako v oblasti jídelny a kuchyně lze dosáhnout soukromí zatažením dlouhých těžkých závěsů. Za pozornost stojí také stěna s rustikálními motivy.