S tabulovou černí život se Vám změní

Anna Dlouha
2. Duben 2016

Školní tabule, ruce umazané od křídy a zaprášená houba na stírání vzbuzují nostalgické vzpomínky nejen na školní léta. Zatímco o hodinu byla tabule učitelským královstvím, jež bylo plné matematických příkladů či rozborů vět, o přestávkách se stávala centrem žákovských radovánek, které však skončily s prvním rozdrnčením zvonku. Nyní máte šanci přenést své nostalgické vzpomínky k Vám domů. Tabulová černá Vám s tím pomůže!


 

Na černou barvu v interiéru je zvyklý kde kdo. Nejčastěji se objevuje v kombinaci s bílou, s níž tvoří nikdy nestárnoucí barevné duo. Temný odstín se objevuje na nábytku, doplňcích i zdech. Přestože volba černé barvy na zeď je již sama o sobě odvážnou volbou, chtějte od své černé zdi víc. Tradiční výmalba Vám nemůže nabídnout to, co tabulová čerň – totiž šanci na ni opakovaně psát za pomocí kříd.

 

„Chytrá barva“ se stala hitem letošního roku. Barvu můžete nanášet tradičním způsobem – štětcem/válečkem na dřevo, papír, zeď aj. Kromě toho, že se tabulová čerň prodává v podobě barvy, najdete ji také jako fólii. Tapeta je sice snazší na aplikaci – pouze rozbalíte, nalepíte a používáte – avšak vyžaduje hladký povrch. Vedle toho, že takto zvolená výmalba vnese do domácnosti matnou černou, přináší s sebou také široké spektrum možností.  My Vám nyní přinášíme tři z nich!

1. Zábava pro děti

 

Dětský pokoj má ztělesňovat sny i přání jeho malých obyvatel. Někdo si přeje pokoj ve stylu námořnické kajuty, jiný stylizovaný do překrásného zámku. Každé dítě však touží po svém uměleckém koutku, kde se bude moct kreativně vyřádit, aniž by poté dostalo vyhubováno kvůli vzniklému nepořádku. Právě tabulová černá nabízí řešení na „pokojové trable“. Jak ji v pokoji využijete, je jenom na Vás.

 

 Pokud nevíte, co s jednou volnou zdí v dětském pokoji, můžete ji převtělit na kreativní panel.  Vaše ratolesti se díky ní mohou rozvíjet ve své tvořivosti, hrát piškvorky či šibenici. Panel v dětském pokoji však může posloužit i Vám – připomenutí úkolů/povinností, opakování matematiky či zkoušení problematických gramatických jevů.

 

Volná zeď však rozhodně není podmínkou. Možností, jak zakomponovat čerň do místnosti je mnoho  – vybavení pokoje Vám s tím pomůže. Můžete například natřít boční stranu stolu či kryt na topení

2. „Úkolníček/Pamatováček“

 

Kromě toho, že může sloužit jako tvůrce zábavy pro dlouhé chvíle, pomůže Vám také uchránit Vaše myšlenky před jejich zapomenutím.  Na pamatováček si můžete přetvořit nějakou část nábytku, nebo si ho můžete vyrobit. Na výrobu Vám bude stačit kousek prkna a tabulová barva. Prkno vyřežete do požadovaného tvaru, natřete barvou a voalá úkolníček je na světě.

 

Takto zhotovený pomocníček Vám bude připomínat, co je potřeba koupit, kam zajet, s kým se sejít a kdy máte volno.

3. Bytová dekorace

 

Další důvod, proč si černou barvu pustit do bytu tkví v bytové dekoraci. Tabule popsaná různobarevnými nápisy a pokrytá nejroztodivnějšími obrázky dokreslí charakter místnosti, aniž si to vůbec uvědomujete.

 

TIP: Pokud máte v rodině talentované jedince, může se Váš byt pyšnit originálním mistrovským dílem třeba každých čtrnáct dní .