Tam, kde zem duní pod kopyty stád...

Pavla Kubu
21. Březen 2016

Napadlo Vás někdy, jaké by to asi bylo, bydlet na ranči? Asi si vybavíte nádhernou budovu ze dřeva jako vystřiženou z amerických westernů, která je obklopená řadou stájí a nedotčenou přírodou s civilizací v nedohlednu. Prostě romantika ve stylu Divokého západu. Přesně takový je také ranč nacházející se v kalifornském Santa Ynez Valley. Jeho stylový interiér plný starožitností a dřeva Vás jistě uchvátí.


Autor: Jessica Helgerson Interior Design

Lokace: Santa Ynez Valley, California


Požadavkem majitele bylo zařídit interiér ranče v pohodlném neformálním stylu, který by vycházel z okolního prostředí a reflektoval celkový charakter stavení. Tomu odpovídá také využití barev inspirovaných místní krajinou. Objevují se zde různé odstíny hnědé, zelené i tlumené akcenty červené na kuchyňských skříňkách a pohovce v obýváku. Ty doplňuje bílá v teplejších tónech, která celý prostor celkově uklidňuje.

 

Nábytek i doplňky se nesou v příjemném rustikálním stylu a ve většině případů se jedná o starožitnosti. Mnoho překrásných kousků dříve sloužilo jinému účelu např. barové židle zhotovené ze starých sedadel od traktoru nebo  indický vozík, který je využíván jako konferenční stolek. Části bývalé tepané železné brány byly zase použity jako čela postelí.

 

Nádherné skříně i dřevěná podlaha jsou vyrobeny ze starého dubového dřeva, které všechny místnosti krásně zatepluje a vytváří zde velmi specifickou vřelou atmosféru. Dlaždice v koupelně v neutrálních barvách pěkně ladí s teplými odstíny dřeva. Dovolují vyniknout unikátním zrcadlům a dalším z řady krásných starobylých svítidel, která prostoru dodávají punc výjímečnosti. V ložnici zaujmou originální posuvné dveře, jež evokují vrata od stodoly.