Červená, samovýroba a smečka psů

Kateřina Cibulková
9. Březen 2016

Starší byt v Praze – Podolí čekala rekonstrukce, která by z něj vytvořila pohodový příbytek mladého muže. Ten vyjádřil přání se v projektu osobně angažovat a veškerý nábytek si vyrobit svépomocí. Výsledkem je interiér, který perfektně vystihuje pojem osobní prostor


Byt v Podolí / JD Home Design


JD Home Design je studio vedené dvěma ženami, Josefinou Slezákovou Hynkovou a Ditou Héderváry, které si obzvláště potrpí na to, aby interiér následoval osobnost svého obyvatele. Věří, že jeho kvalita ovlivňuje psychiku člověka a snaží se dělat vše pro to, aby byl tento vliv kladný.

 

Ráz bytu byl rekonstrukcí zachován. Nepokouší si hrát na to, že se od základů změnil, ale dává najevo, že v něm bydlí někdo jiný. Ten někdo se navíc svým truhlářským umem výrazně zasadil o výsledek celého projektu. Práce bytového architekta tak byla ovlivněna požadavkem na snadnou vyrobitelnost všech prvků navržených ze dřeva. Renovace zasáhla kuchyňskou linku, která už svými proporcemi a vzhledem zadavateli nedostačovala a dotkla se také podlah. Dřevo zde bylo oživeno zbroušením a přelakováním, v předsíni ho potom doplnil odolný vinyl.

 

Jednoduše zařízený, čistý a světlý byt pozvedly doplňky sytě červené barvy, které jsou hlavním nositelem nové image. A aby bylo na první pohled zřejmé, že v bytě se najde dostatek místa pro ledacos, kromě nudy, zdobí stěny předsíně výstřední červená tapeta se smečkou psů.