Podkrovní byt pro single muže

Natálie Vopařilová
26. Únor 2016

Moderní bydlení pro mladého single muže v podkrovním bytě v Karlíně se může pyšnit nadčasovým a svěžím designem. Majitel nevelikého pražského bytu upřednostňuje věci v industriálním stylu a elegantní italský nábytek.

 

Interiérové studio studio29 pojalo realizaci velmi zodpovědně a vytvořilo jedinečný interiér, který by mladému muži mohl kde kdo závidět.

Výmalba interiéru je převážně bílá, místy se setkáme se stěnou pojednanou výtvarně zajímavou tapetou. Motivem tapet je starý Karlín - v kuchyni na stěně za linkou je tapeta s motivem staré mapy, tapetu v ložnici a stropní lustr v obýváku zdobí motiv starého Karlína v podobě historické rytiny.

 

Jinak je design je pojat převážně v šedých odstínech, posléze ho doplňuje barva tyrkysová a růžová. Celý barevný koncept pak oživuje tmavý dřevěný nábytek s přirozenou přírodní kresbou.

Zásadní změny dispozice bytu nebyly nutné. Výraznější změnou bylo otevření původní malinké kuchyňky, pak také vytvoření více úložných prostor. Studio nechalo vystavět akustickou předstěnu přednevyhovující mezibytovou příčku v obývací části.

Obývací pokoj je vybaven dominantní pohodlnou sedačkou v šedé barvě, kterou doplňují polštářky zahrnující tyrkysovou a růžovou barvu. Na stěně přímo naproti pohovce se rozprostírá TV stěna, jež disponuje prostornými policemi, sloužícími jako knihovna.

 

Knihovna je dělaná na míru, ostatní nábytek je většinou produktem firmy KARE. Zajímavým designovým prvkem jsou netradičně pojaté konferenční stolky z tmavého dřeva, pak také retro křesílko od Retronauta. Jakousi hranicí obývací části je černý koberec.

Dominantou ložnice je dozajista robustní dřevěná postel. Její průčelí se opírá o stěnu s již zmiňovanou tapetou s motivy Karlína. Z ložnice má pak majitel přístup do své vlastní šatny.

Koupelna ve sněhobílých barvách je místem, kde si majitel může dát po stresujícím dni dlouho sprchu a spláchnout tak ze sebe každodenní starosti a problémy. Vstup do uzavřeného sprchového kouta poskytují skleněné dveře. Nad robustním umyvadlem se nachází relativně velké zrcadlo.