Ostrůvek jako hlavní část kuchyně

Natálie Vopařilová
5. Březen 2016

V dnešní realizaci se blíže seznámíme s realizací kuchyňského studia Elza. Jedná se o funkčně i esteticky vydařený interiér kuchyňského koutu a jídelny. I přes neveliké prostory, ve kterých se kuchyně a jídelna nachází, nabídne dostatek místa k vaření i k poobědvání, v neposlední řadě také dostatek úložného prostoru. To vše v moderním a elegantním provedení, které díky své nadčasovosti zkrátka nikdy nezestárne.

 

Realizaci předcházelo mnoho návrhů. Ve všech však nevyhovovalo okno, které se v původně v prostoru nacházelo. V závěru se okno zazdilo a naskytla se tak příležitost pojmout celý design za úplně jiný konec. Výsledkem je moderně pojatá kuchyň s dostatkem místa na cokoliv. Nábytku v dominuje sněhově bílá barva. Kuchyně je také bíle vymalovaná. Nadvláda bílé je pak v působivém kontrastu s podlahou, která je naopak v tmavé barvě. Relativně konzervativní situaci pak do jiného světla staví dominantní dřevěný stůl, díky kterému nabývá kuchyně zcela jiného charakteru. Kuchyně je provedená v bezúchytové variantě MatrixArt. 

 

Již zmiňovanou předností neveliké kuchyně je dostatek místa pro strávníky, potraviny i nádobí. Základ této přednosti tkví v základním rozpoložení celého prostoru, tedy přesněji řečeno v kompozici nábytku. Zadní stěna byla pojednána šesti vysokými skříněmi. Ty poskytují dostatek místa pro takřka všechny kuchyňské spotřebiče - od ledničky s mrazákem, přes trouby až po kávovar. Mimo jiné zde nalezneme také úložný prostor na skladování potravin a nádobí.

 

Důležitým prvkem kuchyňského koutu je ostrůvek. Podélný pult zastupuje pracovní část kuchyně. Jeho funkce využije kuchař/ka k mytí, přípravě i vaření pokrmů. Ostrůvek disponuje Corianovou pracovní deskou. Ze zadní strany pultu je k dispozici opět množství úložného prostoru.

 

Dřevěný stůl se v umírněném interiéru sympatickým způsobem vyjímá. Přidruženy jsou k němu bílé, designově vyladěné židle, které každému strávníkovi nabídnou komfort a pohodlí. U jídelního stolu se pohodlně nají až šest lidí.