Lákavá přehlídka materiálů

Kateřina Cibulková
5. Březen 2016

Existují kontrasty, které jsou na první pohled téměř nepostřehnutelné a na diváka tak dlouho pasivně působí, dokud si jejich efekt sám neuvědomí. Podobně je tomu u bratislavského domu, kde ze zprvu monotónního spojení bílé, šedé a černé vystupuje celá řada originálních a překvapujících prvků. 


Multifunkční dům / 23pm a studio Pureline / Bratislava


 

Studio 23 pm přistupuje ke svým projektům jako k výzvě. Při práci na vybudování moderních funkčních prostor se inspiruje současnými materiály i technologiemi. Protože na kvalitě provedení záleží především, spolupracují s opravdovými odborníky, od designérů po mistry specifických řemesel. A výsledek se projevuje jak v detailech, tak v celkové atmosféře, která využívá souhry různých efektů.

 

Svou koncepcí působí interiér jako scéna kombinující nejen podněty vizuální – nepřímé LED osvětlení a povrchy dosahující zrcadlového lesku, ale i sluchové, reprezentované integrovanou audio technikou. Blyštivosti materiálů bylo dosaženo plošným frézováním a lakováním.

Kuchyni tématicky spojuje hra se základním geometrickým tvarem. Čtverec se objevuje jak u stropního osvětlení, které skrz mléčné sklo posílá k lince rozptýlené světlo, tak u varné desky. Vše se pak díky vysoce lesklému obkladu za ní ještě násobí v odrazu.

Napětí mezi odlišnými tvary vrcholí v ložnici, kde se vedle pravidelného čtvercového rastru po obou stranách objevují organické dřevěné objekty. Vesmírným dojmem působí také stínítko lustru složené ze skupiny elipsoidů.