Rodinný dům, kde žije pes a jeho páníčkové

Inna J. Serba
16. Srpen 2018

Majitelé se rozhodli pro rekonstrukci svého obývacího pokoje v době, kdy už jejich děti pomalu opustily své rodné hnízdo a osamostatnily se. Ovšem tu byl stále jeden člen rodiny, kterému se rekonstrukce musela částečně přizpůsobit - pes Oskar. Celou rekonstrukci zrealizovala designérka Kristina Prokšová.

 

Jako první a důležitá věc byla výměna podlahy. S ohledem na psího miláčka designérka zvolila takovou, která neklouže a bude pohodlná i pro jeho drápy a zároveň se jen tak nezničí - vybrala tedy vinylovou podlahu v dekoru běleného dubu. 

V domě bychom původně nenašli žádný krb. A protože si ho majitelé přáli a technicky to bylo proveditelné s ohledem na umístění komínu, rozhodla se designérka majitelům přání splnit. Tato část rekonstrukce byla náročná po časové i psychické stránce, ale ve výsledku majitelé jistě svého rozhodnutí nelitují.

 

Krb se stal dominantou celého obývacího prostoru. Je obložen přírodním kamenem, stejně jako jedna stěna místnosti. Dále je na stěnách použita hrubá šedo-hnědá omítka.

Veškerý nábytek byl vyroben na míru od truhláře s výjimkou jídelního stolu, který je původní a křesla se stolkem, které jsou z Ikey. Osvětlení je od firmy LEDKO Králův Dvůr.

Další části rekonstrukce byla chodba. Zde zůstala zachovaná podlaha v podobě dlažby, nově však byla zařízená nábytkem na míru.