Luxusní rodinné bydlení v Praze

Natálie Vopařilová
18. Srpen 2018

Vkusné a decentní řešení interiéru rodinného domu v Praze je dalším důkazem toho, že k docílení elegantního a nevšedního interiéru není třeba žádné extravagance. Volba vhodného barevného konceptu v kombinaci s důmyslnou kompozicí nábytku je základním kamenem celého řešení.  Velmi zdařilým úkonem se může chlubit interiérová designérka Michaela Vykydalová, jejíž realizaci si blíže představíme.

 

Pražský rodinný dům se může pochlubit svou všedností i nevšedností. Funkční interiér vhodný pro rodinné každodenní bydlení v luxusním kabátku je něco, o čem si mnozí z nás nechávají zdát. Vzdušnost se tu kloubí s útulností a vzniká tak na pohled velmi sympatický interiér, který splní každodenní nároky rodinného domku.

Obývací pokoj je laděný do hnědých odstínů. Pohovku krémové barvy s výrazným vzorem doplňuje kobereček před ní, Ten je jakousi pomyslnou paletou barev, která nám ukazuje, s jakými barvami se v pokoji ještě setkáme. Jeho barvy přecházejí ze smetanově bílé do čokoládově hnědé. Interiér je doplněn o dekorace azurově modré barvy. 

Dívčí pokoj je řešen perspektivně. Jeho design mladou slečnu neomrzí ani v pozdějších letech. Pokoj je útulným útočištěm, které je vhodné pro zábavu, odpočinek i studium. Spíše kontroverzní nábytek kontrastuje s živým květinovým motivem na tapetách. Barevné schéma místnosti hraje na tři struny. Hnědá, decentní růžová a jarní zelená se vzájemně harmonicky doplňují. 

Pracovna sází spíše na geometrii. jednotícím znakem sedací soupravy jsou pravoúhlé děrované desky

Ložnice v béžových až hnědých tónech disponuje prostornou a pohodlnou postelí. Dostatek denního světla je zajištěn díky velkým oknům, které takřka tvoří celou protější stěnu. Zahalena jsou do decentních závěsů.

Příjemně situovaný pokoj pro hosty nabízí i na malém prostoru dostatek pohodlí.  Z prostorné postele mají návštěvníci krásný pohled do přírody, to díky velkým oknům, které tu zabírají celý roh pokoje. Dostatek místa zbylo i na designový noční stolek a vysokou lampu. Hlavním osvětlení pak zajišťuje působivý lustr, který vypadá jako obláček. Vstup do pokoje je vytvořen zasouvací stěnou s motivem kamenů.