Rodinný dům rozdělený do dvou různých částí

Pavla Kubu
28. Únor 2016

Na začátku všeho stál pěkný pozemek nedaleko lesa s jihozápadní orientací. Jeho majitelé si přáli vybudovat zde prostorný a pohodlný dům otevřený do jižní zahrady. Svoji důvěrů vložili do rukou architektů ze studia RS+, kteří nejenže splnili všechny požadavky investorů, ale navíc ještě dům oblékli do velmi slušivého kabátku.

 

Architektům se povedlo přetavit některá omezení týkající se maximální výšky budov a tvaru střechy ve výhody. Rozdělili dům do dvou materiálně i funkčně odlišných částí, které jistě zaujmou všechny kolemjdoucí jednoduchým a čistým designem. Chladné barvy na fasádě zde příjemně doplňují dřevěné plaňky a dodávají domu velmi neotřelý a sexy vzhled. 

 

Část domu s garáží byla logicky umístěna směrem k příjezdové cestě. Druhá část domu je orientována na jih a nachází se zde denní zóna s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem. V zadní části domky splývají a vytvářejí na terase skryté stinné zákoutí přístupné přímo z ložnice. V patře vznikl otevřený prosklenný mezanin sloužící jako komunikační kanál mezi oběma budovami.

 

Interiér domu podává jasný důkaz o tom, že i minimalisticky zařízený prostor a černobílá barevná kombinace nemusí vůbec působit chladně a stroze. Ve spojení s dřevěnou podlahou a obložením stěn i některých částí nábytku zde vytváří dojem útulnosti a harmonie. Dřevo perfektně doplnilo černobílou barevnou paletu a interiér díky němu doslova nasákl teplem domova.