Rustika v masivu

Natálie Vopařilová
8. Srpen 2018

Jak pojednat rustiku odvážněji? S originálním zpracováním rustikální kuchyně přišlo studio Interiéry Pröschl.  Velkorysé pojednání celé kuchyně spočívá v kontrastu decentního rustikálního stylu a robustního masivu. Kombinace těchto naprosto protichudných prvků dala vzniknout nadmíru netradičnímu designu. Pýchou luxusní kuchyně je zejména kvalitní materiál a její celková kompozice. 

 

Realizace kuchyně v Havířově je dělaná na zakázku. Důvodem je korespondence interiéru kuchyně s ostatním interiérem, dále pak atypické rozměry ve výklenku kuchyně. S nepřesnostmi vyzdění si studio muselo poradit pomocí atypického rozměru a tvaru nábytku, avšak tak, aby byla zachována důležitá symetrie. Zajímavě členěný prostor nedává vzniknout nudné kompozici nábytku, ba naopak. 

Celá kuchyně oplývá mořeným dubovým masivem a dubovou dýhou. Mořený dubový masiv  je na dvířkách a římsách horních skříněk, dubová dýha pak vesměs na všem ostatním. Působivý efekt vytváří dřevěný obklad na stropě, který kuchyň doplňuje a umocňuje efekt masivu. Díky vyvážené kombinaci světlé výmalby a tmavého nábytku nepůsobí kuchyň těžkopádně a tíživě. Příjemný teplý a světlý meruňkový tón stěn skvěle souzní s krémově bílým obkladem nad kuchyňskou linkou. Kuchyně má také světlou dlažbu, což jí opticky zvětšuje.

 

Na první pohled zaujme také linka, která je vytvořena z TECHNISTONE TAURUS GOLD. Světlý vyleštěný kámen vytváří odlesky a odráží světlo.  Už sám o sobě působí luxusně, v kombinaci s masivem a zdařile provedenými úchytkami je výsledný efekt ještě více podpořen. Skříňky disponují kvalitním kováním s doživotní zárukou.

 

Osvětlení kuchyňské části je zajištěno pomocí atypického svítidla zavěšeného ze stropu dolů. Jeho jedinečný design nenarušuje celkovou rustikální atmosféru, naopak ji příjemně doplňuje. a umocňuje. Přístup denního světla je pak zajištěn díky dvěma oknům z každé strany výklenku, která jsou zahalena něžnou jemnou záclonkou.