Jedna výjimečná prvorepubliková vila

Inna J. Serba
11. Srpen 2018

Další výjimečnou proměnu mají za sebou designérky Jitka Kobzová a Zuzana Wiesnerová z Ambience design. Tentokrát se jim do rukou dostala prvorepubliková vila na Praze 5. O jedinečnosti projektu pro designérky svědčil už fakt, s jakým nadšením za do něj zapojila samotná majitelka bytu. Výsledný počin a dojmy můžete posoudit sami. Vila hýří barvami a vzory, nudné retro tedy nečekejte.

 

V atmosféře celého domu se projevuje právě osobnost majitelky, můžeme zde tedy vycítit vkus a cit pro detail, lásku k přírodě, zahradám a umění, noblesu, radost z barev a extravagantních vzorů. V této realizaci jednoznačně hrají hlavní roli detaily a originální doplňky a umělecká díla.

Jádro interiéru bylo dané a z něj se vycházelo. Šlo o okna i vestavěný nábytek v provedení světle béžového laku, starožitná komoda a psací stůl a designový kožený psací stolek v pracovně.  Dveře jsou v odstínu světle hořčičné barvy. 

První, co vám padne do oka, jsou jednoznačně barvy a květinové vzory, textilie zde hrají celkově velkou roli. Květinové závěsy najdeme ve více prostorách a nechybí ani zářivě barevné koberce.

Dalším záměrem designérek bylo pořízení několika art Deco starožitných kousků, na čemž se s majitelkou ihned shodly. Nakoupil se unikátní anglický likérník a dva taburety. 

Většina nábytku v domě pochází od českých firem. Veškerý sedací nábytek je od firmy Polstrin, z jejich dílny pochází také navržený "ušák" od designérek Ambience design. 

Velmi výraznou roli v projektu zaujímají umělecká díla. Všechna pochází ve většině od českých umělců, stvořena konkrétně do tohoto interiéru. Od malířky Michaely Žemličkové pochází komplet 5 černobílých obrazů malovaných zajímavou technikou "jedním tahem". Buď jde o černou linku kreslenou tuží na bílém podkladu, nebo naopak bílou tuží na černém papíře. Dále jsou to abstraktní obrazy od Lubomíra Drgáče a pomyslnou třešničkou jsou umělecké práce kovářky Christine Habermann von Hoch, která stvořila květinovou lavičku na zahradě a ptačí motiv v interiéru.  

Kuchyně s jídelnou jsou moderní svěží. Opět zde najdeme prvky s přírodními motivy. Talíře na zdech mohou být opravdu vkusnou dekorací, stačí zvolit ty správné.

Autorský ušák designérek a jeho premiéra v interiéru. 

Luxusní ložnice, kde dominuje vysoká postel s polstrovaným čelem.

Moderní koupelna pro každou ženu. 

Lavička jako umělecké dílo na přání.