Svěží interiér v panelákovém bytě?! Není to těžké!

Natálie Vopařilová
27. Leden 2017

Předsudek, že bydlení v panelákovém bytě nemůže být ničím překvapivé je v nejednom případě důvodem, který mnohé odradí od zařízení si bydlení podle vlastních představ. Důkazem toho, že byt v panelovém domě může být originální a nápaditý bez nutnosti rozsáhlé rekonstrukce, je realizace studia DESIGN STUDIO INTERIER-O, se kterou se dnes blíže seznámíme.

 

Realizace kuchyně a obýváku probíhala v jednotném stylu. Výsledkem je života plný interiérový design, který je ve svém základu poměrně prostý. Celý efekt se odvíjí na základě nekomplikovaného designu a použití sjednocující barvy, v tomhle případě limetkově zelené. Ta se zde nachází v různé škále tónů a dělá interiér živější, zábavnější a odvážnější.

 

Mimo zelené se setkáváme také s množstvím bílé, která nezkrotnou barvu mírně utlumuje a zakotvuje, neposledním barevným a současně materiálovým prvkem je světlé dřevo, které tu je také využíváno v hojné míře.

Svěží zelená barva nenechává design chladný. Díky ní je hned výrazně zajímavější a osobitější. V kuchyni působí v celém pásu v úrovni mezi linkou a skříňkami. Mimo její přirozenou poutavost je ozvláštněná schopností částečně odrážet obraz, což maximalizuje výslednou atmosféru kuchyně.

 

Použitý nábytek interiér jako celek mírně krotí a propůjčuje mu značnou lehkost. Jeho nekomplikované tvary a ostré hrany jsou logickým prostředkem k vyjádření decentní razantnosti. Světle šedé úchytky zřetelného tvaru jsou vesměs neutrální a design žádným způsobem nenarušují.

 

Prvkem, který v pozitivním smyslu takzvaně uhodí do očí jsou zelené potahy židlí. Netradiční volba celku náramně svědčí a podporuje již zmiňované zelné provedení ve středním pásu kuchyně.

Obývací stěna disponuje zejména dostatkem úložného místa. Úložný prostor se nalézá ve vrchních skříňkách s dvířky z matného skla, pak také ve spodních šuplících šedé barvy, jejichž povrch opět vyniká vlastností částečného odrážení okolí.

 

Ve středu stěny stojí televize, místo se tu našlo i pro akvárium. Za pozornost stojí menší rohová pracovna, která plynule navazuje na obývací stěnu.

Pro příjemné posezení poslouží rohová sedačka, opět v limetkové barvě, tentokrát však ne tak výrazné, ale více decentní. Pozornost strhne tapeta s drobným a dokola opakujícím se motivem.