Stylový pražský loft nabízí velkorysý a vzdušný prostor k žití

Pavla Kubu
8. Březen 2017

Loftové byty jsou dnes velmi atraktivní formou bydlení. Názvem loft se označuje půdní byt umístěný přímo pod střechou budovy domu, typický svým velkým otevřeným prostorem, který obvykle dříve sloužil k průmyslovým nebo obchodním účelům a později byl upraven pro potřeby běžného bydlení. Nabízejí spoustu prostoru, vzdušnosti i jistou dávku bohémské atmosféry, kterou často dotváří ponechané původní trámy či odhalené cihlové zdi. 

 

Předělat byt do podoby loftu však není jednoduché, vyžaduje to velkou dávku úsilí a značné investice. K tomu je potřeba vyhledat šikovného architekta, který bude schopen pochopit estetickou hodnotu staré zástavby a zachovat ji citlivou přestavbou na loftové bydlení. Dnes vám s radostí představujeme rekonstrukci, kde bylo vše výše uvedené splněno.


Autor: B² Architecture

Lokalita: Praha 6, Dejvice


Tento loftový byt se nachází v budově postavené koncem 19. století.  Jeho vlastníkem je manažer a sběratel zvířecích trofejí, jehož hlavním požadavkem byl dostatečný prostor pro jeho stále rostoucí sbírku. Zároveň si přál klidné útočiště, kam se bude rád vracet z častých služebních cest.

Ve spodní části bytu se nachází společenská zóna zahrnující kuchyň s barovým stolem, jídelním koutem a obývacím pokojem. Dále sem byla umístěna ložnice, koupelna, šatna a pokoj pro hosty, který sousedí s kancelářskými prostory a je od nich oddělen velkými prosklennými posuvnými dveřmi.

 

Společenská zóna disponuje velkým otevřeným prostorem a minimem nábytku. Co se týče barev, jednoznačně převažuje bílá, kterou najdeme na stěnách, stropech i na nábytku. Další barevné akcenty do prostoru vnáší zvířecí trofeje, dřevěné trámy a několik ocelových prvků. Prostor oživují květiny, které příjemně narušují jistý dojem sterility v interiéru.

Do druhého podlaží vede ocelové schodiště, které se jakoby vznáší nad spodní úrovní bytu. Dovede nás do druhé ložnice s malou koupelnou a velkou šastnou. Najdeme zde i relaxační koutek se vstupem na terasu.