Precizní design v Děčíně

Natálie Vopařilová
15. Leden 2017

Luxusní interiér domu v Děčíně vám doslova vyrazí dech. Prostorné místnosti jsou takřka pastvou pro oči. Působivé tvary, materiály a kompozice dává vzniknout nekomplikovanému a zřetelnému designu vysoké úrovně, který díky své nadčasovosti prostě nezestárne.

 

Architektonický a designový návrh interiérů má na svědomí studio Designist, stavbu pak Correct BC, s.r.o.. Koordinátoři projektu jsou Ing.Dušan Richter a Ing.Petr Dlouhý,  kteří se zabývají inženýrskou a projektovou činností. Ti se zároveň také postavili do role stavebního dozoru.

Realizace probíhala v rozložitých prostorách s relativně vysokými stropy. Už jen tento fakt dává interiéru vzdušný charakter. Celému designu nejvíc napomáhají opravdu velká okna. Ta zajišťují dostatek denního světla, které je díky bílým stěnám rovnoměrně rozptýleno do celého prostoru.

 

Velké místnosti jsou opticky, děleny do zřetelných funkčních celků. To tak, že nebylo zapotřebí k dělení využívat nábytek a zástěny - dělení prostoru funguje na principu kompozice a na volném prostoru okolo samostatných celků.

Aby byla realizace jako celek vyvážená, bylo zapotřebí vytvořit iluzi rozsáhlého prostoru i v menších místnostech. Tento problém řeší hned několik triků. Asi nejosvědčenějším je používání světlých barev. Dále pak také využití velkých zrcadel, k vytvoření, ač mylné, představy dalšího prostoru.

 

V neposlední řadě se osvědčuje použít nábytek, který nestojí na nohách, ale je připevněný ke zdi - tak působí, jako by se nadnášel, zároveň místnost netíží. Všechny tyto triky mají samozřejmě mimo estetického účelu také účel funkční.

Kamenným obkladem se v realizaci opravdu nešetří. Jeho sympatická přírodní kresba dokáže vykouzlit příjemnou atmosféru bez jakýchkoliv dalších prvků. Ať už je jemná nebo divoce výrazná, kouzlo kamene je zkrátka nesmrtelné! 

Aby v praktickém interiéru nebylo zmíněné kouzlo kamene narušeno, je třeba zvolit vyváženou a vhodnou kombinaci tvaru a barev.  Divokou kombinaci v koupelně odvážně doplnila výrazná červená, v této místnosti hraje vedle šedého obkladu hlavní roli tmavý a spíše kontroverzní nábytek.

K dokonalosti někdy není potřeba mnoho, V nejednom případě se setkáme s ladnými tvary a křivkami, které vytvářejí dojem luxusu. Ty zároveň velmi příjemně doplňují dominantní a razantní obklad a mnohdy dokonce kontrastují s ostrými rohy ostatního nábytku.