Rodinný dům, kde mají slovo i děti

Inna J. Serba
29. Červenec 2018

Tento rodinný dům mladého páru z Bratislavy se svého finálního vzhledu, po prvotním provizorním zařízení, dočkal po pěti letech. Celou realizaci interiéru měly na starost interiérové designérky Jitka Kobzová a Zuzana Wiesnerová ze společnosti Ambience design. Majitelé si s designérkami dali za cíl podpořit rodinnou atmosféru celého bydlení, čehož bylo vkusně dosaženo zakomponováním uměleckých výtvorů dětí v prostoru obývacího pokoje. 

 

Jakým směrem se bude celá realizace ubírat, předurčila stávající keramická podlaha v domě. Proto se majitelé rozhodli pro jemný dezén světlého dubu, který působí útulným dojmem. 

Obývací prostor působí vzdušně a příjemně. 

Dekorace a doplňky jsou laděny do přírodních vzorů a barev a skvěle oživují celý prostor.

Obývací část je propojena s jídelnou a kuchyní. Dominantou je barový pult z materiálu Clipso, ze kterého je i nový vypínaný strop v kuchyni. Design pultu je podle jedné z dětských kreseb

Jídelní stůl taktéž v dezénu světlého dubu.

Ačkoli byla kuchyně nová, prošla proměnou. Původní nerovný betonový strop byl vyměněný za vypínaný strop Clipso, který spolu s LED osvětlením celý prostor odlehčil. Jinak jsou řešené také horní skříňky kuchyňské linky.

Kuchyně je laděna v jemných tónech hnědé a krémové.

Část obývacího pokoje se vstupem do patra, kde dominuje zeď posetá dětskými výtvarnými díly. 

Předsíň je zařízena jednoduše a funkčně. 

Ložnice má nestandardní řešení v podobě dveří z obou stran postele, noční stolky se tudíž zabudovaly do čela postele, které zároveň slouží i jako peřiňák. 

Jemné přírodní barvy a vzory, jeden z trendů letošního roku. 

Dětské pokoje jsou dva, nicméně momentálně jeden slouží jako ložnice dětí. Neutrální výběr barev skvěle umožňuje obývat pokoj dívce i chlapci zároveň. 

Druhý dětský pokoj poskytuje zázemí starší holčičce při učení a zároveň slouží jako herna, kde se obě děti vyřádí. Designérky oba pokoje navrhly tak, aby se nábytek dal jednoduše přemístit a vytvořit v budoucnu oddělené pokoje pro obě děti bez dalších investic do zařízení. 

V patře najdeme prostornou originální knihovnu. 

Exteriér domu a zahrada, skvělé místo pro odpočinek a relaxaci.