Nábytek (jako) malovaný pro každého

Anna Dlouha
27. Leden 2016

V době, kdy se denně vyrobí tisíce kusů - skříní, stolů, poliček a kuchyňských linek z laminátu - je poměrně těžké najít originální kousek a navíc z kvalitního materiálu.

 

Velkovýrobci typu IKEA a ASKO prodávají nábytek za nízké ceny, čímž je dostupný široké veřejnosti. Nízká cena je, v dnešní nejisté době, opravdovým lákadlem, avšak Ti, co si chtějí domů pořídit originální kvalitní kousek, a nevadí jim si připlatit, sáhnou po něčem jiném. Pro milovníky kvalitního a originálního nábytku je tu firma Bohemian Castles, jejíž kvalitní výrobky jsou pastvou pro oči.

 

Pokud jste milovníkem starožitného nábytku, či jeho věrných reprodukcí, určitě se Vám zalíbí série nábytku, kterou výše uvedená společnost vytvořila. Jistě, finančně se tato varianta nábytku pohybuje v jiných cenových relacích, přesto již na první pohled můžeme vidět mnohé rozdíly, ať již v materiálu, způsobu výroby, tak designu výsledné práce.

Ať už toužíte po jediném kousku nábytku nebo se chystáte upravit pokoj, či dokonce celý dům, do dobového stylu, na stránkách SVĚT POKLADŮ si jistě vyberete. Veškerý nábytek je perfektně propracován a může se pyšnit dokonalým provedením povrchu. Při výrobě nábytku se dodržují tradiční technologie a používá se pouze kvalitní masivní dřevo

 Škála nabízených produktů je opravdu široká - V obývacím pokoji Vám může stát krásná ručně vyráběná komoda v rokokovém stylu s kováním a ozdobami, jež jsou odlité z mosazi a ručně cizelovány. Pokud čekáte přírůstek do rodiny, mohla by se Vám hodit kolébka. Co třeba originální zrestaurovaný kousek z počátku 20. století zdobený jemným květinovým vzorem? Miminko v ní můžete houpat a za neustálého kolébání zpívat něco na dobrou noc.  Ke zpěvu se můžete uvelebit např. do „Babiččina trůnu“, který je replikou starožitné lavice s truhlou. Původní ráz křesílka byl dokreslen pomocí ornamentální malby a ručně provedenou patinou.

 

Z kolekce malovaného nábytku stojí za zmínku také skříně. Opravdu zdařeným kouskem je dvoudveřová šatní skříň, která by se dala díky „vojáčkovské“ malbě na dveřích pojmenovat „Když jsem já sloužil to první léto“. Pokud na ukládání věcí hledáte něco méně rozměrného, zkuste se inspirovat malovanou komodou ze série „Le Florac“. Restaurovaná komoda z 20. století svým jemným odstínem a malbou zaujme každého.

Pokud si nevyberete z nabízených restaurovaných kousků, je možné si objednat nábytek na míru. Velkou výhodou takto vyrobeného vybavení je možnost zadat přesné rozměrové parametry. Vedle rozměrů si můžete také určit, jak bude daný kousek vypadat a z jakého bude  materiálu.