Moderní design sympaticky

Natálie Vopařilová
9. Leden 2017

Jak zařídit, aby si moderní a čistý design zachoval útulný charakter? Studio Ivany Maškové livefordetails ví, jak na to! Stačí zvolit správné barvy a struktury!  Dovednost aplikování teorie v praxi v tomto případě opravdu neselhala a studiu se podařilo vytvořit velmi příjemný  a přátelský interiér. Realizace vznikla v bytu novostavby v Praze 7, s respektem k původní dispozici.

 

Celému designu dominuje zejména hnědá barva a to hned ve velké škále odstínů. Tu posléze doplňuje černá a pro vyvážení také bílá. Už jenom tento barevný koncept napovídá, že se rozhodně nebude jednat o strohý a nedomrlý interiér, nebo naopak o dominantní a nezkrotnou variaci.

 

V interiéru se mimo barev zajímavě kombinují také struktury a materiály, výsledný efekt umocňuje nepřímé teplé osvětlení. Nábytek v bytu se dá považovat za docela standardní kousky moderního designu. Bydlení navíc zahrnuje i netradiční doplňky, které jsou autorskou prací Ivany Maškové, vedoucí celého studia. Příkladem může být kávový obraz v jídelní části, obrazy s charakterem stěrky nad sezením v obývacím pokoji a pak také polštářky na pohovce. Autorka podobné bytové doplňky vytváří v malých kolekcích a doplňuje jimi realizované projekty.

Při vstupu nás uvítá designově perfektně provedená chodba. To realizaci přidává hned body navíc. V mnoha projektech je chodba zanedbávána, což je škoda, protože je to vlastně první místnost, kterou návštěvník při vstupu vidí.

 

Designově jednoduchou bílou židlí dekoruje stěna se stěrkou, která je posléze použita také na celé jedné stěně obývacího pokoje. Tím je návštěvníkovi poodhaleno, co ho čeká dál.

 

Zaujmout dokáže i velké zrcadlo v robustním černém rámu, které prostor opticky zvětšuje a dává mu opravdu šmrnc!

Pokračujeme rovnou do centra veškerého dění. Najdeme zde velkou místnost, která zahrnuje obývací pokoj a kuchyň s jídelnou. Tyto dva celky jsou od sebe opticky odděleny volným prostorem. Na celé jedné zdi obývacího pokoje se setkáváme s již zmiňovanou stěrkou, přesně takovou, jaká nás uvítala v chodbě.

 

V rohu pokoje se nachází lampa s černým pláštěm, která designem koresponduje se svítidlem na stropě. Dostatek denního světla je zajištěn prosklenou stěnou, disponující přístupem na balkon.

Kuchyně se nese ve jménu výrazného kontrastu bílé a černé. Po designové stránce rozhodně stojí za povšimnutí osobitě řešená jídelna. Její charakter odpovídá barovému pultíku.

Právě taková luxusní a pohádková ložnice je snad snem každého z nás. Nemusí být ani příliš veliká! Pokoji dominuje na pohled pohodlná a prostorná postel, dostatek místa je tu i pro úložné prostory v podobě skříně přes celou stěnu.

 

Na stěně protější je pak zajištěn přístup denního světla díky rohovému oknu, které lze bez větších problémů zahalit dlouhými béžovými závěsy.

Ani v pokoji pro hosty se důsledným designem nešetřilo. Po vstupu nás uvítá rohová černá sedačka s přidruženým bílým stolkem. Naproti sedačce je pak stůl s židlí stejného designu, jako je v chodbě.