Svěží bydlení v prostorném bytě

Natálie Vopařilová
27. Červenec 2018

Elegantní a nadčasový interiér prostorného bytu v Praze je jedním slovem kouzelný. Vzdušné a prostorné bydlení nadchne jednoduchým interiérovým designem, čistým provedením a dostatkem úložného místa. I přes lehkost a vzdušnost interiéru je zachován sympatický a útulný charakter rodinného bydlení, tudíž se v něm budou cítit pohodlně i milovníci malých zabydlených rodinných domků.

 

Realizaci tohoto jedinečného interiéru má ve svém portfoliu zařazeno designérské studio Ambience design. Interiér splňuje vysoké nároky klientů, kterými bylo například optické rozdělení pokojů podle jejich funkce, dostatek úložného prostoru a v neposlední řadě také designově sladěný prostor, který bude vynikat svou elegantností a nadčasovostí. Právě z těchto nároků je většina nábytku vytvořena na míru.

 

Původně nijak nezabydlený 4 + kk je dnes funkčním bydlením, které je doslova pastvou pro oči. Barevný koncept interiérového designu vychází z inspirace jedním z obrazů, které si majitelé objektu přáli do prostoru umístit. Zpravidla mluvíme o paletě světlých barev doplněné hnědou a modrou barvou, pak také zelenou za pomocí rostlin, které tomuto interiéru opravdu sluší.

 

Hlavní část bytu slouží jako obývací pokoj, kuchyně a jídelna. Jelikož se jedná o relativně velký prostor, nepotýkalo se studio s problémem s nedostatkem místa. Když ale mluvíme o kompozici nábytku a celků samotných setkáváme se hned s několika problémy, které bylo nutné vyřešit.

 

Funkčně a designově pojmout tak velký prostor není nic jednoduchého. Ambience design se s tím však popralo na výbornou. Pokoj je situován do dvou polovin. Ty jsou opticky odděleny policemi. Hranicí obývací části je také tmavý koberec rozprostírající se před rozložitou rohovou sedačkou.

 

Kuchyně zahrnuje mimo nutných a standardních funkcí také funkce nadstandardní. Majitele potěší dlouhou linkou a přidruženým podlouhlým ostrůvkem, čímž se nabízí dost místa pro vaření všelijakých dobrot. V ostrůvku je pak zabudován malý box (nejen) na víno.

 

Naši pozornost zaslouží i zajímavě pojatý prostor, který má zcela dvě protikladné funkce. Neveliký pokoj má sloužit jako pracovna a relaxační zóna. Dvě stěny tohoto pokoje disponují množstvím polic. Mluvíme tak o opravdu prostorné knihovně ke které logicky náleží hnědé kanape. V koutu pokoje stojí pracovní stůl s židlí. Z místnosti je možné se dostat na prostorný vysluněný balkon.