Obkladové panely SPLASHBACK

Anna Dlouha
23. Leden 2016

Moderní, elegantní, přátelské k životnímu prostředí a cenově dostupné = desky SPLASHBACK. Díky špičkové technologii, založené na použití unikátních polymerů, získaly obkladové panely, společnosti GRENA, vzhled skla. Z toho důvodu můžou evokovat pocit křehkosti, náchylnosti k poškození či náročnosti na údržbu. Opak je však pravdou!

 

Na rozdíl od skla se totiž desky mohou pyšnit 25 krát vyšší nárazovou pevností, odolností proti mechanickému poškození, stálostí barvy a jednoduchou údržbou. Přestože se desky těší největší oblibě v kuchyňském prostředí, krása a praktičnost se mohou projevit také v jiných částech domu - stěny do obýváku, skříně atd.

Z čeho můžete vybírat?

 

GS je na výběr v šesti dezénech a záleží pouze na Vás, po kterém sáhnete vy!  Vybírat můžete z nadčasové bílé, nikdy nestárnoucí černé, energické červené, magnolie či kovově vyhlížejícího titanu a „steelu“.

Zelené myšlení!

 

Společnost GRENA myslela při navrhování a následném zhotovování obkladových panelů SPLASHBACK na životní prostředí. Panely se skládají z uhlíku, vodíku a kyslíku. Materiál je stoprocentně recyklovaný. Při výrobě se do ovzduší, půdy ani vody neuvolňují škodlivé emise, neboť výroba probíhá pod systémem EGR environmentálního managementu.

Instalace bez omezení

 

Obkladové panely jsou určeny výhradně pro užití na svislých plochách v interiéru. Díky nízké hmostnosti se s nimi dobře manipuluje a nemají oproti skleněné variantě instalační omezení ani problémy s montáží a materiálovou úpravou (Vyřezy pro elektřinu a vodu).

 

Přijatelná je nejen hmotnost, ale také rozměry (3 150 mm x 650 mm x 4 mm). V instalačním systému dochází k využití kombinace oboustranné lepicí pásky a neutrálního silikonu. Důležité je počítat s malou rezervou – cca 3 mm na 1OOO mm. Spoj lze buď zanechat otevřený, nebo jej začistit silikonem, případně aplikovat

Údržba

Údržba desek je více než jednoduchá. Hladký, nepřilnavý povrch stačí čistit pomocí utěrek z mikrovlákna.  Použití hrubé síly či silných chemických prostředků je v tomto případě na škodu, neboť by mohlo dojít k poškození povrchu. Drobné škrábance lze jednoduše odstranit pomocí leštidla či leštidlové tkaniny. 

 Výhody?

 

  • Vzhled skla
  • Panely nepraskají, neprohýbají se a ani se netříští
  • Polymery zajišťují vysoce hygienický povrch, který zabraňuje růstu a množení bakterií a virů
  • Dlouhotrvající barvu zaručuje barva zahuštěná přímo do panelu (nejedná se tedy o pouhý nástřik na povrchu)
  • Deskám neublíží ani UV záření.
  • Desetiletá záruka
  • Ekologická výroba
  • Výběr z několika barev