Rustikální interiér vily s moderní pracovnou

Natálie Vopařilová
9. Prosinec 2015

Kouzlo rustikálního nábytku je zkrátka nesmrtelné. Není divu - tvary a křivky, elegance a pohodlí - to je kombinace, která vždy bude mít své příznivce.

 

V této realizaci se s rustikou setkáme v několika pokojích, vždy trochu odlišně. Třešničkou na dortu pak bude kancelář. Proč? Protože ta se v bydlení opravdu vyjímá! Jako jediná disponuje moderním nábytkem a prostor je oproti ostatním pokojům strohý a rázný - v pozitivním slova smyslu.
Autorem realizace interiéru je architektonické studio RAP partners. Jedná se o interiér soukromé vily v Karlových Varech.

 

Realizace jako taková sází na dominantu nábytku, který má hlavní podíl na výsledném efektu. Nábytek ve finále doplňují tapety a textilie, samozřejmostí jsou také svítidla zámeckého charakteru. Ve vile se podařilo dosáhnout opravdu zajímavého, avšak kladného paradoxu. Jednotlivé místnosti působí jako na sobě nezávislé samostatné projekty, které spolu ale vytváří jednotný obyvatelný celek. 

První pokoj by se dal nazvat hernou, nebo odpočívárnou.  Místnosti dominuje tmavý stolek s hracím plánem, u kterého stojí čtyři židle. Další dominantou je pohovka atypického tvaru. Pohovka spolu je spolu s židlemi v jednom setu. Produkty mají v principu stejné provedení, v obou případech je použit stejný materiál, shodný je i vzorek textilie. Místnost je zajímavá nejen díky svému vybavení a účelu, ozvláštňují ji také stěny vytvořené z nařasené látky. Látka je bílá a průsvitná, zahaluje okna za ní a místnost je prozářena denním světlem.

Další místnost už je docela typická rustikální záležitost. Lze si všimnout jakéhosi zámeckého provedení stěn, nápadné jsou i dlouhé závěsy krémové barvy, do kterých jsou obléknuta vysoká okna. V místnosti se pak nachází robustní sedací souprava, které je bohatě osázena polštářky. Nesmíme zapomenout ani na klenot celého pokoje - typický rustikální lustr!

I ostatní části vily oplývají kouzlem rustiky. Ať už mluvíme o zábradlí v chodbě nebo o jakémkoliv koutě vily. Čestnou výjimkou je tedy již zmíněný prostor jakési kanceláře. Prostor je oproti ostatním místnostem celkem prázdný. Díky tomuto faktu není narušena dominanta moderního nábytku.

 

Před tmavým kancelářským stolem stojí dvě osobité židle neobvyklého designu. Za stolem je pak už celkem běžná kancelářská židle, stejně bílá, jak židle před stolem. Aby se kouzlo rustiky nevytratilo zcela, je pokoj doplněn taktéž o rustikální lustr, zajímavým doplňkem jsou i rudé závěsy ve střešních oknech. Přes vzdušnost a prostornost pokoje se v něm budeme stále cítit útulně - na svědomí to má sympatická béžová výmalba.