Luxusní pražský byt ve světlých odstínech

Natálie Vopařilová
21. Květen 2018

Vzdušný, prostorný a funkční, do detailu vyladěný. Takový byt se nachází poblíž pražského Central Parku, tedy u obory Stromovka. V souvislosti s tímto faktem bylo cílem realizace ladit interiér do souvisejícího charakteru. Zároveň však musel splňovat požadavky klienta.

 

Realizace byla projektem studia La Design.  Při realizaci bylo použito kvalitních materiálů, od dřeva po sklo. Interiér je vybavený také českým nábytkem a nábytkem na míru. Kromě zásadních funkčních prvků bydlení bylo pro realizaci nutné požít i množství působivých doplňků, o kterých se ještě také zmíníme.



Interiér jako celek hraje v odstínech krémově bílé, oříškové a čokoládové barvy. Jedná se zejména o barevné kombinace, které působí přírodním dojmem. V mnoha případech se setkáváme s nápadnými kontrasty, příkladem může být třeba vztah čokoládově hnědých dveří s přírodní kresbou a sněhově bílé stěny. Takové kontrasty dělají interiér o něco ráznější a zajímavější. Oříškově hnědá prkna podlahy naopak se světlými stěnami příjemně souzní. Tím, že je podlaha tmavší než stěny, je docíleno jakési vzdušnosti a odlehčení.

Aby pak místnosti s bílými stěnami nepůsobily stroze, bylo zapotřebí tento problém vyřešit. V ložnici je tato situace řešena osobitou tapetou s květinovým vzorem, v obývací místnosti posloužily černobílé fotografie nad pohovkou. V obou místnostech dominují netypické lustry, které také odpoutávají pozornost od prázdných stěn. Díky takovému vzájemnému doplňování je interiér nejen vzdušný, ale zachovává si i jistou útulnost, působí luxusně, ale i pohodlně.

Svůj podíl na celkovém vzhledu interiéru má i velké okno přes celou stěnu v obývacím pokoji, které do prostoru vnáší mnoho denního světla. K zahalení oken slouží smetanově bílé závěsy dlouhé až na zem.

 

Nábytek v podobných barevných odstínech dělá z interiéru funkční bydlení, navíc ho barevně a samozřejmě i kompozičně doplňuje. Zajisté pohodlná rohová sedačka, nebo jídelní stůl s atypickými židlemi - pár kusů nábytku, které rozhodně nelze přehlédnout. Při realizaci bylo přihlédnuto k funkčnosti, pohodlí, estetice, ale také i kvalitě. Zajímavým kouskem je také působivě osvícená knihovna v obývacím pokoji, která evokuje pocit luxusu a nabízí se jako úložný prostor, kterých není nikdy dost.

 

Ve výsledku je celý prostor ozvláštněn ještě o pár doplňků. V souvislosti s faktem, že se byt nachází u nejvýznamnějšího parku Prahy, je podmínkou, aby interiéru slušely rostliny jakéhokoliv typu. Sluší!

Interiér je oživen barevnými polštářky, v obýváku pak i kostkovaným koberečkem.