Útulný a funkční interiér slovenské dřevostavby

Pavla Kubu
24. Listopad 2015

Autor: RULES, s.r.o.

Lokalita: Slovensko

Velikost: 130 m²

 

Cílem projektu, kterého se chopili architekti z architektonického ateliéru RULES, byl návrh kompletního interiéru ještě nezrealizované dřevostavby. Díky tomu, že spolupráce s investorem započala ještě před samotnou výstavbou, bylo možné pozměnit z pohledu architektů problematické dispozice vnitřního prostoru. Podařilo se jim vytvořit logický, fungující a útulný interiér, který svým pojetím odpovídá charakteru dřevostavby.

 

Hlavní obytný prostor tvoří tři funkční zóny -  kuchyni, velký jídelní stůl a obývací pokoj s knihovnou. Dominují zde přírodní materiály, jejichž přirozenou krásu podtrhuje jednoduše a funkčně navržený nábytek. Velmi výrazným prvkem je přiznaný dřevěný trámový strop, který doplňuje dřevěná podlaha.  Prostor plný dřeva a neutrálních barev vhodně oživují designové doplňky a kontrastní červená. 

Bílá kuchyně a knihovna dávají svou jednoduchostí a elegancí vyniknout dřevěným prvkům i kvalitním kusům nábytku. Jídelní a konferenční stolek z recyklovaného teakového dřeva si zvolila sama majitelka, podobně jako luxusní sedací soupravu Florence Knoll Sofa, židle s područkou Brno Flat Chair a červené křeslo Egg Chair. Industriální osvětlení umocňuje celkovou atmosféru interiéru.

Vstupní hala v přízemí vyniká množstvím úložných prostorů pod dřevěným schodištěm. Funguje zde opět osvědčená kombinace bílá barva versus dřevo. Ložnice je navržena ve stejném stylu  - jednoduchý a funkční bílý nábytek nechává vyniknout dřevěnou podlahu a dřevený strop.  Zaujmou zde velkorysé úložné prostory v podobě vestavěných skříní a šuplíků pod postelí. V domě najdeme dvě koupelny - hlavní koupelnu a koupelnu pro hosty. Jsou laděny do šedobíla a působí velmi elegantně a minimalisticky.

 Architektům se v případě této dřevostavby povedlo vytvořit harmonický a funkční interiér k maximální spokojenosti svého klienta:

 

"Rozhodnutie nechať si zrealizovať interiér podľa návrhu ateliéru Rudolfa Lesňáka bolo jedným z najlepších rozhodnutí počas výstavby nášho rodinného domu. Spolupráca s profesionálmi nám výrazne zhodnotila kvalitu obytného priestoru, ušetrila peniaze a veľa času. Investíciu do spolupráce by sme v prípade potreby určite zopakovali a rovnako ju odporúčame všetkým, ktorí riešia svoje bývanie."