Královský odpočinek

Natálie Vopařilová
2. Prosinec 2015

 

Luxusní místo pro odpočinek jako z dob králů a královen, princů a princezen. Kdo by si nepřál mít doma svůj kousek zámku? Pít kávu, číst knihu, nebo jenom tak relaxovat? Pokud si i vy hodláte zařídit místo klidu a odpočinku, inspirujte se dnešním článkem!

 

Realizace firmy DISEMO Interiors je realizací opravdu výjimečnou. Jedná se o soukromý interiér v obci Rudná u Prahy. Interiér navrhovalo a realizovalo samo studio. Studio má také na svědomí výrobu nábytku na zakázku. Prostor má rustikální až téměř královský charakter.

 

Relaxační část doslova překypuje luxusem. Docíleno je toho samozřejmě díky luxusnímu rustikálnímu nábytku. Dominantou je pohovka, která působí opravdu blaženým dojmem, dále pak neobvyklý lustr, který dává interiéru říz. Úložný prostor nabízí sněhově bílá vitrína stojící při stěně pokoje.

 

Pohovku doplňuje křeslo a příruční stolky po obou stranách. Ty jsou vlastně menšími kopiemi stolu hlavního, který se nachází před pohovkou na tmavě hnědém huňatém koberečku. Stříbrná barva všech stolů ladí s rámem pohovky a křesla. Pohovka i křeslo mají potah krémových odstínů, doplňují je polštářky stejné textilie, ze které je udělán potah sedačky.

 

Boční stěna místnosti je prozářena denním světlem. Okna jsou zahaleny do bílé záclony, která je dlouhá až na zem. Ta stěnu sjednocuje a nedává oknům možnost narušit výsledný efekt. Ba naopak, díky tomuto řešení je prostor sjednocený a je v něm více světla. Pak je tedy možné dovolit si černou stěnu v pozadí sedací soupravy. Černá stěna za sedací soupravou ustupuje do pozadí a nechá všechen nábytek vyniknout. To ještě více umocňuje celkovou atmosféru prostoru. Pokoji je díky kombinaci obou stěn dodána hloubka a prostor, interiér je jednolitý a sjednocený.

 

Co se týče doplňků, všeho moc škodí. Tématická váza na stole a dekorace ještěra na příručním stolku k dekorování bohatě stačí. Nábytek je totiž dekorací sám o sobě a další dekorování by mohlo narušit jeho dominantu, jednolitost a čistotu interiéru.