Veselý a vzdušný interiér

Natálie Vopařilová
29. Listopad 2015

I malý byt může být velký. Je k tomu zapotřebí chytrých nápadů jak ušetřit místo a jak prostor opticky zvětšit. Firma INTERIERY KREJCAR má na svědomí realizaci soukromého interiéru v Plzni, která vznikla na základě požadavků interiérového designéra. Interiér je praktický a funkční, působí prostorně a vzdušně a díky zvoleným barvám a vzorům je navíc sympatický a veselý.

Začínáme v předsíni. Díky světlým barvám se tu člověk nebude cítit stísněně a to i přes to, že místa tu opravdu moc není. K optickému zvětšení prostoru přispívá i relativně velké zrcadlo. V interiéru tohoto malého zádveří pak nacházíme kupodivu dost úložného prostoru. K šatu nebo bot poslouží police, nebo skrytý otevírací box.

Dveřmi přejdeme do větší místnosti, která zahrnuje kout, obývací pokoj a ložnici zároveň. Vměstnat tyto funkce bydlení do jednoho prostoru byl zajisté oříšek. Výsledek je ale skvěle vyřešený!

 

Kuchyňský kout disponuje světlým nábytkem. Díky světlým barvám v prostoru nezanikne, naopak se stane jeho plnohodnotnou součástí. Jedná se o kuchyni značky Schüller. Ta pak byla doplněna spotřebiči značky BOSCH a SMEG. Kuchyně je poutavá zejména díky své syté a veselé žluté barvě. Žlutá dodává nejen kuchyni, ale celému prostoru zábavný charakter, evokuje pocit dobré nálady a pohody. Barva příjemně kontrastuje s tmavou kuchyňskou deskou. Deska atypického ostrůvku je ze stejného materiálu jak deska kuchyňské linky. Ostrůvek je dominantní prvek interiéru, zároveň nabízí mnoho úložného místa.

Na kuchyňský kout volně navazuje výklenek - televizní stěna kruhovitého tvaru. Většinu výklenku tvoří okna, díky kterým je v prostoru spousta denního světla. Okna jsou zahalena jemnou bílou záclonou, pod nimi opět nalézáme spoustu úložných prostor.

Poslední část je částí obývací, která zároveň slouží jako ložnice. Pořád se ocitáme v jedné a té samé místnosti. Stěna upoutá neobvyklým barevným vzorem, který se vzájemně podporuje s veselou kuchyní a tak je prostor vyvážený. Není stěna, jako stěna. Část téhle stěny je vyklápěcí, to tak, že se v ní nachází postel. Kdo by to byl řekl? Skvělý nápad jak ušetřit prostor, velice příjemně realizovaný.