Ozvláštněte si interiér pomocí ručně dělané dekorace

Anna Dlouha
1. Květen 2018

Pokud máte doma nepoužívané staré nádobí, prasklou židli, oprýskanou komodu, krabice od bot, obyčejné přepravky od ovoce nebo starou šálu, zbystřete. Pro většinu z nás se výše vyjmenované věci jeví jako haraburdí, které se hodí maximálně tak k tomu, abychom je vyhodili do popelnice a udělali místo věcem novým. Zastavte!

 

V případě, že patříte mezi zručné lidi jako Lucie Dvořáková, nebo máte někoho takového  ve svém okolí, zkuste se inspirovat. Zničené a staré věci se Vám v rukou promění v hotové skvosty. Za "oblečení" starých nepotřebných věcí do nového kabátku zaplatíte, oproti nákupu nových, zlomek ceny. Navíc se budete moct pochlubit originálními kousky do bytu.

 

Přinášíme Vám 8 nápadů ručně dělané dekorace, která vyšperkuje každé obydlí.

Ráno dělá den, snídaně dodává energii a krásné prostírání přináší radost. Zapomeňte tedy na kupované a zkuste si ho doma vyrobit po svém. Fantazii se meze nekladou. V případě, že byste chtěli někoho potěšit snídaní do postele, můžete tak učinit na krásném po domácku opraveném podnose.

Pokud máte doma starý kbelíček, který má svá nejlepší léta již dávno za sebou, nevyhazujte ho! K domácí opravě se hodí veškeré typy nádobek vyrobených z nejrůznějších materiálů – kov, dřevo, sklo a jiné. Menší kyblíčky můžeme použít coby stojánek na psací potřeby nebo jako úschovnu na drobnosti. Ty větší Vám mohou posloužit například jako květníky.

 

Podobnou rekonstrukcí může projít i starý otlučený džbánek.

Naše prababičky a babičky by si se starou šálou jistě poradily po svém - pravděpodobně by ji rozpáraly a z vytvořeného klubíčka by upletly novou.

 

Vy však máte možnosti dvě! Buď můžete pokračovat v tradici Vašich babiček, nebo starou šálu využijete jinak. Ta Vám totiž může posloužit jako základní materiál pro výrobu krásného vánočního věnce.

 

Další „zbytečností“, o které většina z nás nepřemýšlí jako o výrobním materiálu, je papírová krabice od bot. Zbytečnost nezbytečnost. Dokonce i z krabice od bot se dá vykouzlit luxusní „květinový“ věnec.

K vytvoření krásné komody a police Vám, jak jinak, mohou posloužit ty staré kusy nábytku, které dosluhují na půdě či ve sklepě. Stačí chuť do práce, smirkový papír, barvy, lak, mořidlo + ještě něco navícTo Vám prozradí Lucie Dvořáková ve své knize "Kouzelné proměny - ze starého nové, stylově a s přehledem".