Pokoj pro malé princezny

Anna Dlouha
26. Listopad 2015

Bylo, nebylo, za sedmero horami a sedmero řekami jedno velké království. V něm žila královna, král a jejich malá princezna Anička, kterou měli všichni rádi, neboť byla ke všem laskavá. Jednoho dne…

 

Úvod každé pohádky je všem jistě známý, neboť každý z nás byl malý a bez pohádky na dobrou noc, to zkrátka nešlo. Pokud však v takové pohádce žijete i nadále, máte spokojenou domácnost, ve které Vám pobíhá právě taková malá princezna, zkuste ji udělat radost a vytvořte jí komnatu snů. Nápadů je mnoho, my Vám nyní přinášíme jeden z nich.

K tomu, aby Vaše dítko bylo plné energie a elánu, poslouží kvalitní spánek. Při výběru postele  dbáme na to, aby se stylově hodila do pokoje a vyhovovala Vašim představám - finančíním, účelovým.  Kromě designu však nezapomeňte sledovat také kvalitu matrace, neboť jak se můžeme dočíst v mnoha lékařských studiích - každý druhý člověk trpí bolestmi zad. Opatrujte tedy své milované ratolesti.

 

Při výběru můžete sáhnout po čtvercových, obdélníkových, zkosených a kulatých postelích. Pokud chcete něco extra, zkuste ty, jenž jsou stylizované do nejrůznějších motivů - auto, zvířátko, loď, kočár a jiné. Bytová architektura je dnes na takové úrovni, že jsou postele někdy velmi podobné realitě. Postel může být umístěna klasicky na zemi nebo vyzvednuta do vzduchu. V druhém případě umožňují přístup do postele schůdky, které mohou být umístěny čelně, ale také bočně.

Dalším důležitým kusem nábytku je stůl a k tomu odpovídající židle.  To, aby učení a domácí úkoly šly dobře od ruky. V případě, že na stůl umístíte počítač a děti u něho budou trávit více času, vybírejte židli tak, aby odpovídala požadavkům malého dítěte.

Ukliď si ten nepořádek, často říkávala maminka a my ho začaly uklízet. Kam? Do skříně.

 

Věci, které by se jindy volně válely po stole/zemi či posteli, dostávají nyní řád. Uklizený pokoj vypadá opticky větší a útulnější. Na druhé straně - skříň je jakýmsi "adresářem", který nám po otevření prozradí, co se v něm skrývá. Vše je jasné, viditelné a přehledné.

Nezapomeňte pokoj došperkovat pomocí dekorace a praktických dopňků - polštářky, bobík na sezení, lucernička na svíčky nebo vkusné závěsy, které mohou pomoci při slunných dnech a temných večerech.