Italský minimalistický design

Natálie Vopařilová
27. Říjen 2015

Neotřelý interiér byl vytvořen pro svobodného muže, motorkáře. Mezi hlavní designové požadavky patřilo, aby byl interiér co nejméně barevný, aby byl minimalistický, přesto však vkusný. Mimo jiné musel být pohodlný a evokovat pocit luxusu. Možná z těchto důvodu si majitel přál, aby byla v interiéru použita co největší kožená pohovka. Úkoly studia bylo zútulnit a předělat původně tmavou a nevzhlednou předsíň a uzpůsobit hlavní místnost aby nově pokryla 4 funkce. Tedy, aby sloužila jako kuchyň, jídelna, obývací část a relaxační zóna. V závislosti na zmíněné požadavky a úkoly bylo nutné upravit  například elektroinstalaci a rozvody vody. V neposlední řadě bylo nutné provést další změny, jako je například výměna dveří a podobně. Výsledek ale stojí za to!

 

Realizaci provádělo interiérové designové studio Live - Design ve spolupráci s firmou Stylex, konkrétně Czech Deco Teamem, který má svůj podíl na realizaci v oblasti zastínění oken a doplnění obývací části o polštáře.

Celé bydlení prošlo opravdu zásadními změnami. Nový prostor je aktuálně moderním, minimalistickým, pánským bydlením.

Při realizaci byl kladen důraz na učení Feng-shui. Jeho cílem je naučit lidi vytvořit šťastný a harmonický domov pomocí rovnováhy. Toho lze docílit tak, že bydlení nebude zahlcené doplňky a zbytečnými prvky, aby nic nepřekáželo proudění energie, podporuje tedy jednoduchost interiéru. Stejně důležité je, aby byl interiér plný světla, k tomu se využívá schopnost vhodně umístění zrcadla a nábytek, nebo například zvolit správnou výmalbu pokoje.

Minimalistické bydlení budí dojem současného moderního, možná až nadčasového interiéru, který ovšem disponuje retro prvky. Hraje si s kontrastem černé a bílé, který je obohacen o působivé doplňky. Ty bývají mnohdy oblé a vytváří tak další, avšak příjemný kontrast vzhledem k ostrým hranám nábytku a spotřebičů. Všechen nábytek je dělaný na míru, některé osvětlení je vyráběno ručně.

Předsíň dostala novou tvář. Nově byla zabudovaná vestavěná skříň, nechyběla ani výměna dveří za zasouvací celoskleněné dveře. Díky nim se stává předsíň mnohem prosvětlenější. Prostor byl doplněný o zrcadlo dělané na míru, které samozřejmě taktéž přispělo k prosvětlení prostoru.

V obytném prostoru pak bylo nutné vytvořit již zmíněné 4 funkční celky. Kuchyň je výrazně oddělena sníženým podhledem se zabudovaným LED osvětlením. Na kuchyň pak navazuje jídelní část, která nejednoho návštěvníka osloví židlemi s koženými potahy.

Následuje rozdělení prostor robustní koženou sedačkou, kde začíná obývací a relaxační část. Dominantních prvků tu není málo, za zmínění stojí zajisté kravská kůže nebo pohodlné lehátko. Prostor zaujme zajisté netypickou vkusnou tapetou. Luxusní interiér je završen bio krbem.

Posledním rekonstruovaným prostorem interiéru je pak ložnice, kde opět byla použita tapeta s nevšedním vzorem, která poměrně malý prostor opticky zvětšuje. Ložnici dominuje masivní postel, která se vzájemně doplňuje se designem skříně naproti.