Černobílý Londýnský loft

Dita Pfeferová
11. Duben 2018

Laura Lakin je britská interiérová designérka s francouzskými kořeny. Po několikaleté práci ve filmovém průmyslu se rozhodla pro titul v oboru interiérového designérství, kterému se chtěla věnovat naplno. Díky studiu mohla pokračovat i v projektech, které mimo zařízení interiéru vyžadovali i cit pro architekturu. Se svým týmem zkušených architektů a designérů vytváří stylové interiéry s ohledem na nadčasovost, s inspiracemi ze všech soudobých slohů a stylů.

 

K rekonstrukci bytu ve staré školní budově v Hackney se inspirovala u kolegů ze severu, to jak barevností, tak i designem jednotlivých prvků. Byt plný nevhodných zásahů z konce dvacátého století bylo nutno přeorganizovat tak, aby splňoval požadavky na moderní bydlení i na využívání klienty. Těmi totiž není rodina ani pár, ale dva mladí kreativní lidé. Stávající dispozici bylo tedy nutné rozvrhnout tak, aby nabízela prostor pro dvě samostatné velké ložnice a dvě koupelny.

 

Zdánlivě složitý a členitý prostor byl odlehčen a prosvětlen pomocí skleněných příček s ocelovou konstrukcí, které doplňují industriální nádech celého bytu. Z barevné palety bylo vybráno pouze pár barev, a to bílá a černá, které jsou v interiéru doplňovány dřevěnými prvky. Zajímavým prvkem je i hra s dualitou barev.

 

Předsíň, která byla i tak málo prosvětlená díky absenci oken, byla realizována v černé barvě, která směřuje celým interiérem přes kuchyň, kde se mísí s bílou, až k ložnicím, kde se pak úplně vytrácí. Černá předsíň jistě dodává na dramatičnosti i dalším místnostem. Černé a bílé stěny jsou také skvělým základem pro umístění závěsných uměleckých děl. Celý interiér se nese tedy v černobílé esenci, protkané chladnými kovovými prvky, aniž by se nějak dotýkala útulnosti bytu.