Sympatický minimalismus

Natálie Vopařilová
10. Duben 2018

Designové, funkční a stylové. Minimalistické bydlení nemusí být výhradou businessmanů. Jasným důkazem je rodinné bydlení v Hostišové. Jedná se o realizaci firmy Z-SPRINT, která se orientuje zejména na výrobu nábytku do interiéru a realizaci projektů s touto činností spojených. Dnešní ukázka vás přesvědčí, že minimalistický interiér nemusí být strohý, ba naopak může být velmi materiálově i barevně bohatý. 

 

Použití zvoleného stylu do těchto prostor byl zajisté správný krok. Mluvíme o velkém pokoji, do kterého se opravdu velmi pohodlně vešla obývací část, jídelna, posléze i kuchyň. Prostoru dominuje velké rohové okno, díky kterému je v interiéru dostatek denního světla. K rozptýlení světla po celém pokoji až do jeho koutů skvěle posloužily bílé stěny a strop, které odráží světlo. Minimalistický vzhled do takových prostor rozhodně patří. Neutlačí vzdušnost a prostornost interiéru, v některých částech tyto vlastnosti naopak výrazně posílí. Při volbě správných barev a materiálu lze docílit sympatického a příjemného vzhledu, který potěší každého člena rodiny.

 

Vhodná kombinace zelené, šedé a bílé skvěle dokázala velmi příjemně a přirozeně zútulnit obývací část. Přesto však stále zůstává zachován minimalistický vzhled. V šedém panelu je pak zabudován krb, který po zažehnutí ohně evokuje atmosféru rodinné pohody a pohodlí. Obývací části dominuje mimo bílého a pohodlného posezení dominantní tmavohnědý stolek. Stolek disponuje skleněnou deskou, díky tomu je lesklý a rázem neobyčejný. S nábytkem stejného stylu se ještě několikrát setkáme. Tmavý nábytek dodává prostoru jakousi hloubku a nenásilně, leč kontrastně se vyrovnává s množstvím světla a světlých barev.

Tmavý nábytek dále nalezneme v části mezi obývacím koutem a jídelním stolem. Elegantní kousky pod televizí a pod zrcadlem vypadají, jako by se snad nadnášeli. Tím nenarušují dojem velkého prostoru a dávají interiéru ráz.

Kuchyňský kout disponuje nejen kontrastem mezi tmavými spotřebiči a bílým nábytkem, ale také elegantním barovým pultem. Ten je doplněný o vzhledné barové židličky, které podporují pocit luxusu z celého bydlení.

Stůl v jídelní části je vytvořený na stejném principu, jako ten konferenční  v části obývací. Designový kousek potom doplňují neméně vzhledné židle.

Prohlídku zakončíme v dívčím pokojíčku, který je díky vhodnému spojení barev s designem vzhledným, čistým pokojem, který je mimo jiné velmi přátelský i k těm nejmenším obyvatelům domu.