Luxus, styl a jemná elegance

Zuzana Kysučanová
9. Říjen 2015

Stavba v podání architektonického a designérského studia de.facto, které pojalo projekt moderně a opravdu v luxusním stylu. Celým objektem se prolíná harmonie, která je docílena dřevěnými podlahami, jež jsou v každé místnosti. Vzdušnost je další kladnou vlastností v podání bílých stropů se zajímavým a netradičním osvětlením. Tím dochází nejen k výsledné jemnosti, ale i krásným světelným efektům.

Schodiště patří mezi dominující prvky tří podlaží. Je vcelku jednoduché s dřevěnými stupni orámované bílou silnou křivkou, která je pěkně viditelná skrze vysoké skleněné tabule. Zábradlí schodiště tvoří také desky ze skla. Mezera mezi jednotlivými stupni umožňuje průchod světelným paprskům.

Důležitou interesantností je částečný skleněný strop, jenž odlehčuje a podtrhuje nevinnost stavby. Vhodným doplňkem je výrazný obraz svou velikostí, zároveň svým klidem a rozvážností nenarušuje podstatu interiéru.

Relaxační hala, která vás opravdu „dostane“. Příjemné posezení, v centru vodní zábavy s povrchovou úpravou odolávající vlhkosti, přímo láká k odpočinku. Třeba po namáhavém plavání ve velkém vnitřním bazénu, který ocení každý plavec i neplavec.

Po průchodu do další relaxační části, se dostáváme k roztomilé kulaté vodní vířivce. Masáž zad tryskami v teplé vodní lázni uvolní ztuhlá záda a uleví od bolesti. Po levé straně je jednoduché umyvadlo s dřevěnou deskou pro rychlou hygienu po lehkém jídle a „fresh drinku“.

Místnost, nacházející se nedaleko vířivky je sauna, která potěší hlavně v zimním období, kdy příjemně prohřeje studené nohy a ruce. Po vyhřátí je k dispozici sprcha se zabudovanou hlavicí do stropu. Podlaha pod sprchou a vanou je dřevěná s drobnými mezerami, kterými se dostává voda pryč do odpadního potrubí. Nevznikají tak velké kluzké louže, ale naopak příjemný povrch.

V současné době je velice populární barvou černá. Ačkoli se říká, že černá barvou není, láme veškeré bariéry a probourává si cestu do dnešní moderní doby. Výsledek opravdu stojí za to. Stěny v černém tónu jsou vyvážené dřevěnou podlahou a bílým stropem, který doslova svítí. Zde dochází ke skutečně nádhernému kontrastu, jenž nepřestane jen tak někoho bavit.

Kuchyňská část s jídelnou je zahalena do bílého pláště, protkaná jednou černou stěnou. Jídelní stůl je mohutný a obohacený o průhledné židle. Boční stěny jsou osazeny skříněmi a policemi. Jedním z nejzajímavějších regálů, skříní je police na víno. Její výplň je má střechovitý tvar, do něhož jsou vyřezány otvory velikosti hrdla láhve. Vína jsou ve vzduchu a vypadají, jako když se vznáší.

Hraní si se světlem je součástí téměř všech místností. Nad jídelnou dochází ke zdvojení stropu, osazení led svítidly a zdůraznění ladnosti celého prostoru. Výsledné vizualizace za tu námahu stojí.

Obývací pokoj je v prosklené místnosti s překrásným výhledem na Prahu. Aby nedošlo k zabránění v rozjímání, jsou v tomto úseku pouze dvě křesílka se zajímavým designem s jednoduchým stolkem. Světlo může pronikat dovnitř a pohled z křesílka ven bude k nezaplacení.

Poslední místností je ložnicerozměrnou postelí, nad kterou je část nižšího stropu. Dalo by se říci, že připomíná nebesa, jen je opatřit vzdušným obláčkem. Úchvatný výhled je i zde. Pro klid a pohodlí je však velké okno vybaveno dlouhými závěsy, které navodí příšeří a útulné spaní.