Kdo si hraje, nezlobí!

Zuzana Kysučanová
12. Říjen 2015

Zábava je součástí našeho života. Bez ní by byl svět mdlý a smutný. Občas si každý nastaví tlačítko na pozici „off“ a odreaguje se hrou, aby se oprostil od stresu a každodenního vypětí. Někdy prostě i jen tak si jde „zablbnout“ a pobavit.

Dřevěné rámy jsou nejen pěkným doplňkem, zároveň poslouží i jako centrum ke hraní. Stačí zavrtat pár oček, navázat kus lana na prkýnko a houpačka je na světě. Při dostatečné síle a dobrém uchycení, se může houpačka nebo prolézací část navrhnout i na zátěž dospělého jedince. Pak se můžete pohoupat nebo si zaposilovat právě i vy. Svaly se teď nosí.

Menší basketbalový koš nepotřebuje žádné nosné zdi, ani speciální upevnění. Stačí jej připevnit na jakoukoli zeď, skříň, dveře. Důležité je se hlavně pak trefit. Když se zapojí trocha kreativity, umístí se pod něj odpadkový koš. K čemu? Abyste spojili naštvání a sport dohromady. Nevhodné, zkažené papíry se zmačkají a hodí do koše, odkud to propadne do druhého koše.

Lezecká stěna pomůže zpevnit a zkoordinovat člověka. Vtipné řešení výlezu na patrovou postel. Záleží na náladě, kudy se dítě vydá.

Rám nemusí vypadat pouze klasicky, může se jevit například jako strom nebo něco jiného? Pro děti tak vzniká prostor, který slouží nejen ke hrám, ale lze na něm demonstrovat i jeho funkci. Malá forma školy hrou nebo domácí výuky.

Šachovnice vytvořená v koberci nepotěší jen ty malé, ale i velké. Co třeba při šachové partii nebo společenském večírku. Pro odvážlivce bych doporučila třeba hru Twister, barevná kolečka současně zpestří pokoj ve velkém.

Klavírní křídlo, kytara, bicí nebo jiný hudební nástroj? I hudební koutek dokáže pročistit hlavu a uspořádat myšlenky. Další výhodou je, že nemusíte uklidňovat pouze sebe, ale i Vaše posluchače. Při poslechu v pohodlné pohovce to bude opravdová slast.

Domácí kino? Stačí naistalovat promítací plátno, dataprojektor a ozvučení a filmové hraní může začít. Nezapomeňte ale na popcorn a colu, to k filmu prostě patří.

Sportovní nadšenci budou rádi za ping pongový stůl. I ostatní nesportovci by se zaručeně pobavili u hry s názvem „obíhačka“. Při hraní s kolegy z práce by mohlo docházet ke stmelování kolektivu, což je v dnešním chodu firem důležité.

Když dáváte přednost méně pohybu, vhodnou volbou je kulečníkový stůl. Ten vždy dobře poslouží, jen nesmíte být příliš soutěživý, pak by to mělo opačný účinek, než byl původně zamýšlen.

Vodní radovánky dokonale odbourají stres. Voda uvolní napjaté tělo a připraví Vás na další den, do kterého vkročíte s úsměvem a dobrou náladou.