Hýčkání ve velkém

Zuzana Kysučanová
4. Duben 2018

Chystáte se do nového? Nebo si jen modernizujete obývací pokoj? Začněte u nejpodstatnější části nábytku celé místnosti, kterou je pohodlná sedací souprava. V poslední době jsou velice oblíbené a moderní široké sedačky, jež jsou opravdu prostorné a dopřejí Vám dokonalé posezení, mnohdy i poležení.

 

Připravila jsem si pár tipů (konkrétně zajímavých 14), které Vás při nejmenší inspirují při výběru a investice do moderního bydlení. Ať jsou to rohové, oddělené, tvaru písmene U a další, vždy je dobré mít na paměti, že ne vše nádherné je i komfortní. Proto si před koupí pokaždé pohovku vyzkoušejte a otestujte její tvrdost a materiál.

Přírodní proutěné sedačky s oddělitelnými sedacími polštáři, jsou velice praktické. Potahy lze vyprat, případně je můžete zaměnit za jiné, nemusíte se tak bát možného ušpinění, což ocení dozajista rodiče malých rošťáků, kteří jsou velice kreativní. Souprava je z více částí, může se uspořádat dle momentální potřeby.

Dvoubarevná rohová sedačka se spoustou polštářků, které jsou v barvě sladěny nejen s odstínem sedačky, ale i s barevným nátěrem. Dochází k harmonizaci pokoje s dominantním prvkem, respektive sedací soupravou.

Podkrovní pokoje jsou sice lehce ochuzené o celkovou půdorysnou rozlohu, to ovšem není problém. Sedací soupravou se vyplní snížený prostor. Pevná stěna za opěradlem se doplní menší poličkou na dekoraci a vznikne útulný obývací pokoj.

Zdánlivě jednoduchá rohová sedací souprava, doplněna množstvím polštářků, vypadá dokonale v kombinaci s nevšedním nátěrem. Nepůsobí násilně až přeplněně, ale naopak má klidnou atmosféru s decentním dramatickým nádechem, díky černé barvě a změně materiálů v interiéru.

Jednoduchost a majestátnost, dvě slova, která vystihují celou podstatu místnosti. Povlak je sám o sobě velmi pěkný a snad nikdy nevyjde z módy. Budete mít investici na mnoho let dopředu.

Sedací souprava z mikroplyše se úplně vybízí k relaxaci u pěkného filmu a odpočinku po namáhavém dni s malým „mlsáním“.

Retro styl je prostě „in“. Pruhovaná sedačka vypadá stylově s propojením černé stěny a lesklé podlahy.

Šedá myška se už nemusí krčit v koutě. Paleta šedých odstínů krásně sjednotí pokoj, proto i šedá sedací souprava nesmí chybět.

Když toužíte po netradičních barvách, dozajista Vás ošálí pohovka v odvážném odstínu. Pokud chcete docílit vyniknutí se vším všudy, dopřejte jí více prostoru, výsledek bude fenomenální.

Dlouhá dominantní pohovka, která udělá z interiéru luxusní zážitek. Nechte se unášet přepychem v podání této nekonečné lavice.

Oddělené sedačky jsou super. Nemusíte se dohadovat, kdo kde bude relaxovat. Každý se uvelebí ve svém soukromém gauči a v domácnosti budou putovat pouze kladné vibrace (že by od chrápání?).

Jako v oblacích. Po usednutí do této skvostné sedací soupravy si budete připadat jako v ráji plném měkkých, hebkých obláčků.

Velký krb se neobejde bez rozměrné sedačky. Asi jako ke stolu patří židle, k tanci hudba, k životu láska.

Libujete si ve velké terase? Pořiďte si na ní také královské sezení nebo spíše ležení? To je na vás, ale za přízně počasí si venkovní pohodičku zamilujete. A proto je důležité mít širokou pohovku i doma, abyste měli dokonalé hýčkání v interiéru i exteriéru.