Jak vypadá kombinace moderního designu a rustiky?

Natálie Vopařilová
12. Duben 2018

Jednoduchý, luxusní a jedinečným způsobem kouzelný. Takový je interiér vytvořený v domě nedaleko Prahy, realizovaný studiem Heyworth. Bydlení prošlo drastickou rekonstrukcí, přineslo to ale své ovoce a nyní se jedná opravdu o jedinečné bydlení. Původní rustikální dům, postavený v polovině devadesátých let je nyní moderním bydlením, kde se snoubí to, co oba dva majitelé mají rádi. Majitel rustiku a venkovský styl, majitelka moderní bydlení.

 

Elegantnímu interiéru dominují odstíny bílé barvy. Je tomu tak proto, aby prostor působil opticky větší a zároveň aby byl více prosvětlený. Jak je totiž známo, bílá barva nejen opticky zesvětluje celý interiér, ale také odráží světlo a díky tomu lze při správném použití docílit maximálního efektu. Stejnou funkci mají také zrcadla, použita zejména u zašupovacích skříní v chodbě. Co víc, při rekonstrukci byla částečně vybourána stěna, která nyní disponuje pohádkovými francouzskými okny. Díky tomu se do prostoru dostává mnohem víc denního světla.

 

Bílý interiér pak stojí na podlaze z přírodního linolea krémové barvy. Taková barva ruší strohost a prostost interiéru a navozuje na pohled opravdu sympatickou atmosféru.

 

Interiér je ozvláštněn působivými doplňky veselých a výrazných barev. Díky nim je prostor mnohem zábavnější a přívětivější. Nejčastěji je použitá červená. Mimo jiné interiér oživují také nemálo používané květiny. Nejvíce živo je však v opravdu prostorném mořském akváriu. Nepřehlédnutelnými doplňky jsou také lustry v obývacím pokoji, které evokují původní rustiku, dodávají bydlení královský, atraktivní a mnohem bohatší vzhled. Neotřelým vzhledem disponuje i lustr nad jídelním stolem. 

 

Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Studio vsadilo na souhru geometrických tvarů, v interiéru se objevují zejména ostré hrany a rohy. To mu dodává určitou razantnost a eleganci. Za zdůraznění stojí zajisté opravdu velký jídelní stůl a vybavení koupelen - umyvadla a toalety. Jen tak mimochodem, u jídelního stolu pohodlně poobědvá hned deset lidí. Ve stejném duchu je provedeno i schodiště. Bílé, přísné a elegantní.