Interiér, který navodí požitek z jídla

Laura Kučerová
10. Červenec 2017

Vinárny ve sklepech, francouzské kavárny, tajemné čajovny či hospody ve starých historických budovách. Tato zařízení mají jedno společné – už když si zde přijdete sednout, kocháte se samotným prostředím a vstřebáváte atmosféru jižní Moravy, Francie, Japonska či místního Česka. Nakonec zjistíte, že i jídelní a nápojový lístek je tématicky zaměřen. A po té, co vám přinesou objednávku na stůl, jenom nestačíte žasnout nad dokonalým gurmánským zážitkem. Spojí se všechny smysly. Chuť a čich v podobě degustace, zrak a hmat na samém začátku při vstupu do pohostinství a poslech dobové hudby vše jen završí.

 

Přesně takového cíle – okouzlit své návštěvníky, chtěli dosáhnout i majitelé Villy Regia v Košicích na Slovensku. Odette Kmeť Fedorová byla jasnou volbou, neboť její realizace vynikají nezaměnitelným, rustikálním designem, jež vás naprosto pohltí. Pohledové zdivo, dřevěný strop, vrzající podlaha, nábytek z masivu a nezbytné dobové doplňky vás přenesou zpátky v čase, kdy doba ještě nebyla tolik uspěchaná a lidé si bez výčitek pochutnali na pořádném masitém jídle s korbelem piva.

 

V této stylové restauraci se můžete posadit do některého z polstrovaných boxů nebo na tmavě hnědé židle vedle sálajícího tepla z krbu. Stoly jsou pak prostřeny vyšívanými ubrusy se sušenými květy hortenzií v měděných vázách, které spolu se zavěšenými kyticemi slaměnek, levandulí a růží na stěnách dotváří venkovskou atmosféru. Každá dekorace zde má své místo a každý detail je důležitý. Proto začnete postupem času objevovat staré žehličky, omšelé dózy na kávu, proutěné koše, malované talířky, obrazy v dřevěných rámech a spoustu dalších různých věcí, které byste možná objevili u babičky na půdě.