Studentské (po)nocování

Zuzana Kysučanová
3. Říjen 2015

S novým školním rokem přichází i skvělá příležitost, jak ještě více zpříjemnit dobu plnou učení. Zmodernizujte Vašemu studentovi jeho pokoj, jistě Vám za to poděkuje nejen slovně, ale i formou školních úspěchů. Komu by se neučilo v novém a stylovém pokoji dobře?

 

Při zařizování myslete na nezbytné vybavení, bez kterého by to prostě nešlo. Začneme u stolu, kam se musí vejít nadupaný počítač/notebook, stylová lampička a hlavně sešity a učebnice. Dále by neměl chybět nápaditý úložný prostor, kam je vždy co odložit. A v neposlední řadě opravdu pohodlná postel. Kde jinde nabrat sil na nový „těžký“ studentův den, nežli v posteli. A čím dodat pokoji zvelebení? Co takhle pohovkou, fatboyem, nebo podobným posezením.

Krásná květinová tapeta vytvoří v pokoji pestrou atmosféru plnou inspirace a nápadů. Tvorba seminárních prací půjde jako po másle. Bílý nábytek podtrhuje a zvýrazňuje barevnou stěnu. Kolečková židle v odstínu květin nenásilně působí jako pěkný doplněk.

V jednoduchosti je krása. Čisté a elegantní řešení šedých tónů doplněných o výrazný detail, který senzačně sjednocuje vizi místnosti. Postel v odstínu žluté pak nádherně zapadá do celého konceptu, jenž působí jako dvojice jing a jang.

Červená a modrá nemusí patřit jen námořníkům. Modrá je barva klidná až skoro uspávací, proto je zde na pozoru vášnivá červená, která studenta probudí raz, dva. Bílý sedák, naplněn pohodlím a útulností, poslouží pro mučivé čtení skript nebo literatury.

Pokud je pokoj příliš malý, je zde snadné a chytré řešení. Pódium se zásuvnou postelí ušetří prostor a zároveň může posloužit i jako sedačka (při částečném zatažení). I menší místnost může být poté moderní, díky svému inteligentnímu východisku a praktickým doplňkům (židle, lampička, stůl).

Nadčasový design oceníte nejen vy, ale i Váš student. Dopřejte jej alespoň trochu v podobě nádherné pohovky s volně stojící lampou nebo netradičními policemi.

Dvě „chlapecké“ varianty pokojů v modré barvě. Každá je v jiné kombinaci, jedna působí hřejivě, druhá vzdušně. Která možnost zaujme Vaši ratolest více?

Fialové kouzlení s úložným prostorem. Nejedná se o klasické šatní skříně, jsou umístěny v horní části velké stěny, prostor pod nimi je vybaven policemi a psacím stolem. Je to takové zajímavé uspořádání naopak s velkým uložištěm, které bude každé slečně dozajista vyhovovat.

Pokoj s futuristickým námětem, který zaujme na první pohled. Barevná kombinace a zalomení křivek vypadají sice zvláštně, ale zároveň úchvatně. Vše se vřele doplňuje a zapadá do sebe jako kostičky (třeba tak jak v tetrisu).

Zdali upřednostňujete teplejší odstíny, zvolte oranžovou. Lehce prohřeje a dodá potřebnou sílu s energii celému pokoji včetně jeho obyvatele.

Kreativní řešení pro mladého umělce/umělkyni. Hravost barev a tvarů vytváří z pokoje výtvarné umělecké dílo, které si může dotyčný měnit, přetvářet, dle libosti a rozpoložení. Na vás je „jen“ dokoupení ložního prádla ve všech barevných odstínech, aby se výsledný umělecký um nepokazil.

Na první pohled dokonale útulný pokoj, který svádí ke sladkému snění po náročném dni stráveném v učebnách. Barvy jsou neutrální, jen povlečení rozhoduje o povaze pokoje. Bude to místo, kam se bude každý rád vracet, proto mu dopřejte potřebný styl a harmonii.