Zažijte tradiční Slovácko!

Laura Kučerová
24. Březen 2018

Vznik hospody se datuje již od roku 1416, kdy se zde pálila slivovice a vyráběly likéry, brandy a borovičky. Do svého nynějšího hábitu byla ale oblečena teprve nedávno, rukou Odette Kmeť Fedorové. Odette Design Studio vytvořilo nezaměnitelný design, který přímo odpovídá nejen provozním potřebám restaurace, ale i samotnému souladu s architekturou, mentalitou lidí a co víc – projevům umění v této oblasti.

 

Když se řekne „Slovácko“, mnohým lidem vyvstane na mysl víno, pálenka a… Folklór. Ten je zhmotněn jak v ručních pracích (keramika a krojové oblečení), tak i v lidových písních a tancích. Všechny tyto aspekty se dokázaly skloubit naprosto úchvatným způsobem v jediné realizaci. V restauraci, která nabízí gurmánské zážitky, s místní hudbou a výzdobou.

 

Interiér, který pojme až 80 míst k sezení, byl koncipován jako rozsáhlý, jednotný a otevřený prostor s volně rozmístěnými stoly a židlemi. Pestrá, barevná škála nábytku nás žádným způsobem nijak nepřekvapí. Protože ladí k lučnímu kvítí a růžím, které jsou stylizovány na výmalbě stěn a vázách na stolech. Teplo sálajícího krbu, omšelé židle, starý kredenc, vystupující dřevěné trámy ze stropu a výzdoba v podobě malovaných talířků – to vše vás naprostým způsobem dokáže přenést do kraje, kde to žije. Tam, kde se stále udržují tradice.

 

Pokud budete mít cestu kolem, tak se určitě zastavte. Můžete ochutnat některé z místních specialit nebo se jen tak pokochat neobyčejným prostředím, které se v restauracích vidí už jen málokde.