Tam kde výzdoba končí na talíři

Dita Pfeferová
9. Duben 2018

Architekt Yaron Tal a jeho tým mladých architektů a designérů má za sebou letité zkušenosti v oboru. Realizace tohoto architektonického studia jsou k vidění nejen v Izraeli, v jehož hlavním městě ateliér sídlí, ale i v hlavních městech dalších evropských zemí. Ve svém portfoliu má realizace plánované na zakázku firemním řetězcům i soukromníkům. Velkou část zde zastupují kavárny a restaurace.

 

Segev Kitchen Garden je jedna ze čtyř restaurací, nesoucí jméno šéfkuchaře Mosche Segeva, který je v Izraeli znám skrze televizní pořad i lásku k vaření. Architektonické studio Yaron Tal mělo s realizacemi pro zmíněného šéfkuchaře zkušenosti již z dob dřívějších, kdy pro něho projektovalo předchozí dvě restaurace v Tel Avivu a v Rishon Lezion. Ač jsou v interiéru těchto restaurací použity přírodní prvky a motivy, v zatím poslední restauraci pro šéfkuchaře Segeva je tento aspekt vyveden do důsledku. Segev Kitchen Garden je totiž konstruována jako skleník. Nikoli pouze samotnou kovovo-skleněnou konstrukcí ale hlavně uzpůsobením interiéru. Pokojové rostlinky  a bylinky totiž rostou ze všech stěn, z dřevěných truhlíků a dokonce i ze stropu. Nejsou jen pouhou okrasou dodávající interiéru svěží aroma, ale jejich využití je poplatné i v kuchyni. Zelené lístky různorodých bylinek krásně dotváří atmosféru, kterou navozují již dřevěné desky stolů a industriální židle různých tvarů. Nicméně Segev Kitchen Garden není hojně navštěvována jen díky preciznímu architektonickému zpracování s vůní oregana a industriálu, ale i díky neskutečným gastronomickým zážitkům za rozumnou cenu.