Unique Home Stays: jak si užít dovolenou se vším všudy

Dita Pfeferová
3. Červenec 2017

Je mnoho způsobů jak a kde trávit dovolenou. Od dovolené v kempu, přes pohodově strávený čas v bungalovu až k luxusnímu trávení času v přímořském hotelu. Ne všechny tyto způsoby ale nabízejí to, co od dovolené čekají dnešní dovolenkáři. Tím je proniknutí do tajů vybraného místa či zvyků dané lokality, a to v co největší možné míře. Zhmotněním tohoto požadavku jsou Unique Home Stays, které pod vedením Sarah Stanley nabízejí výbornou alternativu ke klasické „hotelové“ dovolené. Ve svém portfoliu nabízí nespočet půvabných destinací po Spojeném království, které nejsou jen pouhými ubikacemi, ale pravou exkurzí do říše snů.

 

Jednou z nich je i dřevorubecká chata Firefly situovaná v severním Cornwallu, blízko vesnice Trebudannon. Pod názvem, který bychom u nás vyjádřili jako „svatojánská muška“ se skrývá vše krásné, co může příroda nabídnout. Již zvenčí půvabná dřevěná stavbička s terasou je zasazená do barvami jásající zahrady, doplněné přírodním koupalištěm. Uvnitř se ve vší skromnosti dřevěného interiéru nabízí nevídaný luxus. Vše co není ze dřeva, je v rustikálním stylu který se odráží i na těch nejmenších detailech. Zdá se, že ústřední společenská místnost s kuchyňským zázemím, krbem i pohovkou nenabízí nic, co by nebylo přírodního, řemeslného, lokálního původu, ač je vybavena veškerou moderní kuchyňskou technikou. V ložnici je tento aspekt očekávatelný, v prostoru koupelny již šokující. Láska se kterou svou práci vykonávají ředitelka projektu Sarah Stanley a interiérový designér Jess Clark je zde více než znatelná.

 

K pobytu ve Firefly, je možné objednat některý z balíčků, které jsou ušity na míru těm nejnáročnějším cestovatelům. Problémem díky nim není třeba odběr lokálních farmářských výrobků, nebo dokonce osobní kuchař, který uvaří pokrmy tradiční pro danou lokalitu. Chata je tak ideálním místem k trávení romantické dovolené, tím spíše že je v blízkosti jedněch z nejlepších Cornwallských lázní. I proto nemusí být dovolená ve Firefly jen očistou duše, ale i těla.

Autor realizace: www.uniquehomestays.com +44(0) 1637 881183