Dům tvořen jedním velkým otevřeným prostorem

Luci Bečková
9. Říjen 2015

                                                                              The House 

                                                                       (v překladu "Dům")

 

Autor: Nico van der Meulen

Lokace: Constantia Kloof, Johannesburg, Jižní Afrika

Rozloha rezidence: 629 m²


         Neotřelého vzhledu a unikátní atmosféry bylo dosaženo radikálními změnami celkové konstrukce. Nejradikálnější změnou bylo odstranění většiny vnitřních stěn v přízemí a přidání Porte Cochere (= architektonický prvek z 18. a 19. století, v moderním pojetí jakýsi přístřešek pro auto) a Lanai      (= typ střešní otevřené terasy, původem z Havaje).

       

        Velkolepý nový apartmán se skládá ze soukromého salónku a pracovny, otevřené ložnice, koupelny a šatny. Nechybí také tělocvična s výhledem na rodinnou místnost. Všechny tyto pokoje byly vestavěny do skály na úrovni vyšší než je střecha dvoupodlažního domu. Došlo tak k optimalizaci výhledu na sever.

 

       

        Ke konstrukci byly přidány vodní prvky: rybník na severní straně stávajícího salónku, malý vodopád u vstupních dveří a obrovský proud vody viditelný skrz výřez v masivní rezavé ocelové stěně. Součástí rybníčku je také kamenný můstek s prosklenou nášlapnou plochou, který vede ke skleněným předním dveřím.

 

        Zvednutím střechy nad rodinným pokojem byl získán dvojnásobně objemný prostor s obrovským, na sever orientovaným oknem. To vnáší dostatek slunečního svitu do obývacího pokoje a kuchyně také v zimě.

 

       

        Severní stěna byla nahrazena bezrámovými posuvnými dveřmi v rodinném pokoji. To umožnilo hladké sjednocení kuchyně, jídelny a obývacího pokoje s Lanai. Tento snový dům je prostě ideální pro zábavu.

 

     

         "Luxus je definován prostorem, prostor je definován objekty, které vás obklopují." Tak zní motto M Square Lifestyle Design, show roomu, který je zodpovědný za interiérové vybavení. Byla použita paleta monochromatických barev a nábytek byl obohacen o jedinečnou selekci z dovozu.