Bříza přeměněná v jídelní stůl přímo ve Vaší kuchyni

Magdaléna Nečasová
24. Září 2015

Nejvšší prioritou jednoho francouzského designového studia s názvem Deslignes Edition je vyzdvižení klasického nábytku a vytvoření jedinečné nábytkové řady, která svým stvárněním bude nejen originální, ale i nadčasová. Autoři se snaží vystoupit z řady zaběhlých a občas už i "nudných" a ohraných forem interiérového designu. Nadčasovost vyráběných kolekcí bude spočívá třeba právě i v omezeném množství vyráběných kusů těchto limitovaných edicí. 

Tvorba studia Deslignes Edition je z té největší části založena na poctivé ruční práci, kde vzhled i propracování úspěšně demonstruje zručnost lyonských umělců. V tomto atelieru dochází k unikátnímu míšení estetického cítění designéra, co by návrháře výrobku, a zručnosti umělce, který výrobek zhotoví. 

V kladném vztahu k přírodě je vždy volen ekologicky vhodný materiál, který pochází nejlépe z obnovitelných zdrojů přírody. 

Jean-Damien Badoux - zakladatel a člen studia předvádí tímto svůj neobvyklý vztah k umění a široký rozsah tvorby:

"Rád používám materiál právě tam, kde je nezbytný pro získání co nejčistšího designu. Tím dostává vyráběný předmět možnost "vyprávět" svůj příběh právě prostřednictvím přírodních elementů." 

Tento velký kuchyňský stůl o rozměrech 200 cm na 80 cm výborně reprezentuje své jméno i původ. Vysoká umělecká hodnota tohoto na první pohled jednoduchého kusu nábytku byla zajištěna především skutečností, že se jedná o ruční práci.

Vyroben ze dřeva mladé břízy a zpracován prostřednictvím přírodního oleje, vyvolává v pozorovateli dojem pohledu na sochařské dílo. 
Stůl jakoby "vyrůstá" ze čtyř nohou - stromků přímo uprostřed kuchyně. Je oblečen do pohledné a nenarušené stromové kůry. 

Stůl patří do již zmíněné limitované edice, ve které bylo vyrobeno pouhých 20 kusů tohoto nezvykle vypadajícího, přesto velmi originálního nábytku. 

Na této fotografii si můžete podrobně prohlédnout detail přechodu "kmene" stolu k jeho pečlivě opracované noze a hlavní desce.