Modrá je dobrá

Natálie Vopařilová
5. Březen 2018

Ateliér AŤÁK design sdružuje specialisty z různých oborů, zaměřujících se na design a architekturu. Jedná se o interiérové a designové grafiky, architekty, floristy, nebo také například fotografy. Vzniká tak tedy studio, které tvoří rozmanité a nápadité interiéry a nabízí širokou škálu služeb.

 

Jednu z jejich neotřelých realizací si dnes představíme. Jedná se o netradiční apartmá. Laděno je do krémových tónů oživených pastelově modrými odstíny. Interiér je dělaný na přání zákazníka.

 

Důležitým faktorem, který ovlivňuje celkový výsledek interiéru, je jeho barevnost. A to platí v jakémkoliv i prostoru. V tomto, jak již bylo zmíněno, vsadil ateliér na krémové tóny a odstíny pastelově modré barvy. Neobvyklá a osobitá kombinace světlých barev prostor výrazně prosvětluje a zároveň ho opticky zvětšuje.

 

Netypickým prvkem je také velkoplošná tapeta. Ta je vyrobena španělskou firmou Tres Tintas. Apartmá je díky ní o něco hravější. Tapeta také ruší nudnou představu o prostoru laděného do klidných a umírněných barev. Naopak v nás budí dojem, že koukáme na opravdu zajímavý interiér.

 

Tmavé barvy jsou použity pouze výjimečně, většinou z toho důvodu, aby vytvořily jakousi hloubku. Názorným příkladem je dlažba v kuchyni, která mimo jiné nenásilně odděluje kuchyň od obývací části. Zároveň tak vzniká poměrně zajímavý kontrast v oblasti barového pultu.

 

Jak si lze všimnout, zeleň tomuto apartmá zkrátka sluší! Tvoří třetí výraznou složku barev obsaženou v interiéru, ale zároveň nenarušuje použitou světlou kombinaci.

 

V tomto interiéru ale není kladen důraz pouze na barevnost. Na první pohled si lze všimnout, že každý kus nábytku je nějakým způsobem originální. Patrné je to zejména na židlích. A to jak na těch barových, tak na židlích u jídelního stolu, i na židli v obývací části. Stejně zajímavé jsou i ostatní kusy nábytku. Naší pozornosti nesmí uniknout ani netradiční stůl dělaný ze dvou kusů světlého dřeva, nebo například zajímavě provedený květináč, který je zavěšený na panelu u vstupu do kuchyňského koutu. Pozoruhodně provedené je také osvětlení apartmánu.  Zkrátka každý kus nábytku v tomto interiéru je nápaditý a originální a dodává apartmá osobitý a neotřelý vzhled.

 

Čtěte také