Okouzlující byt s vysokými stropy

Natálie Vopařilová
25. Září 2015

O studiu AŤÁK design jste si už mohli jednou přečíst v článku Modrá je dobrá. V zmíněném článku jsme si představili velmi zdařilou realizaci apartmá, kde hlavní roli sehrála barevnost daného interiéru.  Dnes budou v hlavní roli vysoké stropy

 

Že jsou podle vás takové byty málo útulné? Dnešní realizace vás přesvědčí o opaku! Správně zařízený byt s vysokými stropy umí být vzdušný a útulný zroveň. Docíleno je toho pomocí správných barev, vzorů a tvaru a umístění nábytku. S názorným příkladem takového bydlení se v tomto článku seznámíme.



Mluvíme o rekonstrukci bytu. Byt se nachází ve staré zástavbě, kdy byly vysoké stropy poměrně oblíbenou záležitostí. Záměrem bylo zachovat v interiéru prvky navazující atmosféru starého bytu a zároveň ho obohatit o moderní prvky dnešní doby. Kombinovat soudobé a novodobé interiérové prvky není rozhodně nic lehkého. V této realizaci se ale vše podařilo a výbornou. Byt je vzdušný, útulný, moderní i staromódní. Je vším, co byste si od bytu mohli přát.

 

Interiéru dominují bílé, krémové a hnědé odstíny. Nepřehlédnutelná je také modrá, která dominuje v podobě pohovky v obývacím pokoji a zdobí stěny koupelny. 

 

Stěny tohto interiéru nepodlehly současnému trendu, jímž jsou velkoplošné tapety. Dekorativní vzor se v tomto případě nachází neobyvkle na zemi. Zdobený je tak obývací pokoj a chodba. Dlažba obývacího pokoje je navíc obohacena tmavě hnědým kobercem, který dodává místnosti ráz, ale zároveň tvoří měkkou a na pohled pohodlnou složku pokoje.

 

Působivé je zajisté i osvětlení interiéru. Obývací pokoj osvětluje staromódní lustr, kdežto například v ložnici se setkáváme spíše s lustrem moderním a nadčasovým. Ostatní osvětlení už je spíše standardní, takové, se kterým se setkáváme i v běžné domácnosti. Pokoje jsou mimo jiné osvětleny i denním světlem, které do nich vchází přes výrazná a dominantní okna. Ta lze zahalit do neméně výrazných závěsů, která do takového interiéru rozhodně patří!

 

Kombinace starobylého a současného moderního nábytku skvěle funguje v ložnici a pracovně. Nábytek z dávných dob je z tmavšího dřeva, ten moderní hraje v bílých a krémových odstínech a tím starobylé kousky příjemně doplňuje. Za povšimnutí stojí nejeden skvěle provedený kousek. Ať už mluvíme o nápaditě provedených dveřích, nebo o příručních stolečcích, které mají každý svůj odlišný a jedinečný design.

 

A co zaujme každého návštěvníka tohoto bydlení? Rozhodně to jsou cyklistická kola! Osobité a netradiční dekorace bytu je rozhodně skvělým nápadem, jak oslovit každého, kdo jej navštíví! Poměrně extravagantní dekorace se nachází v chodbě a pracovně a vytváří tím opravdu neokoukaný interiér.